Opinii: Scheletele romanilor din dulapurile pedelistilor

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 22:33
3956 citiri
Opinii: Scheletele romanilor din dulapurile pedelistilor
Foto: argribincea.wordpress.com

Noua mantra pe care toti pedelistii o recita, ca pe o poezie invata pe de rost, este ca "romanii nu muncesc bine". Sa isi caute fericirea in munca, sa aiba rabdare si sa uite ca banii taiati de Guvern erau "banisorii" lor - spun ei poporului lenes, care nu vrea sa munceasca, pentru ca vrea sa se infometeze singur si ii place sa ramana incremenit in criza.

Nu ar fi nicio mirare ca, in viziunea lui Emil Boc, romanii, care asteapta ca salariile sa revina la forma dinainte de taieri, sa para doar niste pomanagii cu mana intinsa care asteapta sa le cada din cer pomana porcului. Asadar, un drept al tau a ajuns sa fie considerat, sub mandatul al doilea al lui Traian Basescu si al cincilea al lui Emil Boc, o pomana, un dar nemeritat.

Restul emitatorilor acestui mesaj, precum Iona Botis sau Gheorghe Ialomiteanu - ministrii care nici impreuna nu stiu sa raspunda intrebarii de unde vor lua bani pentru a acoperi deficitul bugetar - nici nu mai conteaza, ei sunt simpli versificatori ai aceleiasi idei: "romanul este de vina pentru toate cele rele care i se intampla, iar daca noi nu avem bani, din cauza lui nu avem".

Cat de ironici si de batjocoritori pot fi acesti oameni care afirma acum ca romanii trebuie sa munceasca mai mult, ca sa aiba ei eventual de unde fura mai mult si sa nu se mai bazeze pe bulele si speculatiile imobiliare, cand tocmai ei, politicieni de succes toti, cu cel putin doua trei case, cu sute si zeci de "vanzari anterioare" in familie - exemplul perfect al speculatiilor imobiliare - au facut averi si s-au imbogatit tocmai din ceea ce acum condamna.

Culmea tupeului celor care ne conduc acum depaseste practic granitele nu bunului simt, ci ale imaginatiei. In loc sa isi faca mea culpa pentru ceea ce au facut de ne-au bagat in faliment, ei ne demonizeaza tot pe noi. Ne facem vinovati, probabil, pentru ca nu am fost la fel de smecheri ca si ei, ca nu am fost informatori ai Securitatii sau angajati deghizati ai serviciilor secrete de dupa '89, ca nu am participat la coruperea si furtul general de la stat, asa cum au procedat ei.

Noi am fost fraierii care am muncit cinstit si nu am avut cum sa luam o casa sau o masina altfel decat printr-un credit bancar, nu dintr-o spaga grasa de la stat sau printr-un contract bine mituit, iar pentru aceasta greseala de a fi cinstiti suntem acum injurati si urecheati chiar de catre cei care au facut asta si, intamplator sau nu, se afla acum in fruntea statului si il conduc tot mai nervosi. Asa parodie de stat si de politicieni nu merita totusi niciun popor din lumea asta. Chiar nici macar cel mai prost dintre toate.

Ramane o singura intrebare pentru final. Oare guvernantii nu se simt rusinati de aceasta batjocora pe care o administreaza unui popor intreg, fara nicio discriminare? Oare isi imagineaza ca toti suntem la fel ca ei? Nu vor avea niciun proces de constiinta oare, atunci cand vor simti, precum Lady Macbeth, mirosul sangelui propriilor supusi?

Cu siguranta, vor fi framantati. Dar, vorba unui contemporan, isi vor castiga procesele pierdute la recurs. Pe toate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Emil Boc premier, #Traian Basescu presedinte Romania, #Ioan Botis, #Gheorghe Ialomiteanu , #Traian Basescu