Soc la Guvern! (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 19:06
20402 citiri
Soc la Guvern! (Opinii)

Politicienii trebuie sa plateasca bai!... rasuna pe holurile Palatului din Piata Victoriei. Maghiarii, cei mai speriati, dau fuga la televizor si anunta ca alegerile anticipate nu i-ar incurca atat de rau ca pe colegii lor romani.

Emil Boc, "bestia" asa cum cica i-ar umbla vorba prin Executiv, da fuga la Palatul Cotroceni. 4 ore, 3 minute si 22 de secunde sta de vorba cu presedintele. Ii jura aceeasi credinta oarba, cu care el, seful statului, poate sa domneasca linistit. In schimb, stie ca va fi ultimul sacrificat.

Afara reporterii tremura de emotie in asteptarea unui anunt mare. In studiori fierbe tensiunea. Ceva, ceva tot pica. Cineva chiar trebuie sa plateasca, aici sunt cu totii de acord. Chiar si Traian Basescu. Emil Boc plateste de cand se stie. Indura tot, inghite fara sa comenteze toata batjocura unui popor nerecunoscator. Oricum, va intelege el la un moment dat. Va fi prea tarziu pentru toata lumea, dar intr-un final romanii vor realiza cat de mult bine le-au facut acesti doi oameni: Traian Basescu si Emil Boc.

Stiind ca acolo se va ajunge peste ani si ani, Traian Basescu intinde coarda pana aproape sa se rupa. Si, in ciuda tuturor asteptarilor, va trage de Boc pana va plesni partidul. PDL deja a inceput sa paraie pe la incheieturi. Evident, caprarii mediocri de prin partid nu au resurse sa inteleaga marile gesturi. Lor le ramane straina obsesia cu care Traian Basescu se agata de Boc. Ei l-ar sacrifica imediat, sperand ca astfel isi vor mai putea salva pielea. Ei chiar nu au inteles nimic din avertismentul presedintelui ca a sosit vremea ca politicienii sa plateasca.

Numara si ei, impreuna cu reporterii din strada si analistii din studiori, orele lui Boc. Cu cat mai putine, cu atat mai bine. Cand pana si doar bunul simt elementar iti spune ca nu mai e timp pentru schimbarea lui Boc, cu atat mai mult parca se agita reformistii. Caderea planului de a comasa alegerile si, cel mai probabil revenirea la vechiul calendar, face practic imposibila schimbarea lui Emil Boc si din punct de vedere matematic. Pentru ca oricat ar mai scanda strada, dupa trecerea gerului si frigului, din primavara incepe campania electorala.

Ca sa nu mai vorbim ca, daca Opozitia ar avea o minte ceva mai luminata si mai dezghetata de cliseele proaste ale liderilor sai, ar intelege ca este in avantajul ei sa intre in campanie cu Emil Boc in fruntea guvernului. Abia asa ar putea capitaliza si ea toata furia majoritatii impotriva simbolului tuturor relelor din aceasta perioada. Ce te faci tu, USL, daca Traian Basescu, intr-un moment de pierdere a ratiunii, iese si anunta ca il elibereaza de chinul sacrificiului pe premier?

Au oare, dupa, nu ar incepe automat o perioada de speranta, crestere si revitalizare a noii Puteri? Crin Antonescu si Victor Ponta ar trebui sa sada linistiti in pat macar 10 minute si sa gandeasca. Singuri si cu mintea lor. Schimbarea lui Boc acum i-ar distruge mai degraba decat i-ar ajuta. Sa-i lasam asadar pe cei care nu stiu sa faca altceva, sa-i numere zilele lui Boc. Vor avea ceva treaba.

Pentru ca Traian Basescu depinde ca de aer de Emil Boc. Si va renunta la el cu doar cateva clipe inainte de a renunta si la sine. Asta se cheama ca politicienii platesc. Nota de plata vine insa intotdeuna in numele poporului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc Traian Basescu, #Boc remaniere Guvern, #Boc demisie Guvern, #PDL demisie Boc, #alegeri comasate 2012 , #Traian Basescu