Emil Constantinescu: Basescu si Stolojan sunt doi fosti securisti corupti

Joi, 12 Iunie 2008, ora 09:31
4835 citiri
Emil Constantinescu: Basescu si Stolojan sunt doi fosti securisti corupti

Fostul presedinte Emil Constantinescu sustine ca o alianta a PNL cu PSD este preferabila uneia cu PD-L, care nu ar fi decat o "marsava manipulare" promovata de Basescu si Stolojan, doi fosti securisti, actualmente corupti.

Emil Constantinescu a explicat pentru "Gardianul" de ce sustine o astfel de idee. "Dupa parerea mea, cel mai grav pericol pentru orice societate e confuzia, nu adversarul. Romania se afla intr-o situatie morala si politica mult mai grava decat cele din '92 si '96, cand era foarte clar cine sunt cei care apara democratia si cine slujeste neocomunismul", spune Constantinescu.

Fostul presedinte sustine ca desi s-au inregistrat progrese din punct de vedere economic societatea e macinata de confuzie. "Reprezentantii fostului FSN si colaboratorii Securitatii Traian Basescu si Theodor Stolojan, fosti nomenclaturisti (conform hotararii CC publicate de Institutul pentru studierea Crimelor Comunismului, ei se incadreaza exact in cei 2.400 membri ai nomenclaturii comuniste) sunt mai rai decat cei cu care ne luptam in trecut si care cel putin isi asumau trecutul", a spus Constantinescu referindu-se la Ion Iliescu.

Constantinescu considera ca o colaborare intre PNL si PSD, doua partide cu doctrine diferite, ar fi o idee buna deoarece ar ar fi facuta la vedere si nu prin manipulari de culise.

Mai mult, fostul presedinte ii acuza grav pe intelectualii care i s-au alaturat in ultimii ani lui Traian Basescu. "Raul absolut in societatea romaneasca e acea parte a elitei intelectuale care a acceptat aceasta confuzie si o intretine, prin ideea 'raului cel mic', inca din 2000", a explicat Emil Constantinescu.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu il aproba pe fostul sef al statului si ameninta cu demisia din partid daca Basescu va primi sprijinul colegilor sai pentru un nou mandat.

"Sunt perfect de acord cu vorbele lui Constantinescu. Eu sunt pentru o alianta cu PSD, sigur, numai daca e nevoie, am examinat o ipoteza. PSD-ul de acum nu mai e cel din 2004, pericolele din 2004 nu se pun acum. Sunt convins ca alianta cu PD-L nu mai e posibila. 90% din membrii partidului sunt satui de PD si eu unul am sa ma opun cat pot. M-am opus si in 2003, cand Alianta s-a facut cum s-a facut", a recunoscut Crin Antonescu.

La randul lui, vicepresedintele PSD Ilie Sarbu spune ca doctrinele nu trebuie sa fie un impediment in calea colaborarilor politice. "Nu trebuie sa ramanem inchistati in doctrine, sa rezolvam doar problemele de partid. Sunt de acord cu fostul presedinte Emil Constantinescu ca toate aceste analize si negocieri trebuie facute la vedere, si nu pe sub masa", a mai spus Sarbu.

Si liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, declara in urma cu cateva zile ca PSD se indreapta cu pasi repezi catre o guvernare cu PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Emil Constantinescu, #PSD, #PNL, #colaborare, #Viorel Hrebenciuc, #Crin Antonescu, #PDL , #Crin Antonescu