Constantinescu: Basescu este liderul clanului mafiot care conduce tara

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 00:08
12436 citiri
Constantinescu: Basescu este liderul clanului mafiot care conduce tara
Foto: Antena 3

Fostul presedinte al Romaniei, profesorul Emil Constantinescu, a declarat ca actualul sef al statului, presedintele Traian Basescu, reprezinta liderul clanului mafiot care conduce Romania.

"Nu e o viata politica acum in Romania, pentru ca tara e condusa de un clan mafiot. De fapt, e un clan mafiot care lucreaza pentru interese economice foarte bine conturate, iar Traian Basescu este liderul acestui clan", a afirmat fostul presedinte, invitat la emisiunea "Vorbe grele" de pe Antena 3.

Intrebat de catre Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii, cum ar descrie realitatea politica actuala, Emil Constantinescu a facut o paralela cu spectacolul de wrestling.

"Actualul aspect al luptei politice seama cu wrestlingul, unde oamenii se fac ca se lupta. De fapt, cineva stabileste cine castiga, este un spectacol regizat. Acel regizor nu este cunoscut. Noi, in schimb, avem un sef al federatiei, care este chiar presedintele tarii, conducatorul direct al acestui spectacol", este de parere fostul presedinte.

"Dar nu poate fi facut vinovat Basescu, pentru ca este un spectacol la care se uita lumea. Exista o mare parte a publicului, care admite aceasta farsa, in loc sa se uite la o lupta adevarata", a continuat Constantinescu, precizand ca "inainte stiai cine iti este adversaul politic, cel social. (...) Astazi nu mai stii, e un spectacol cu masti".

Emil Constantinescu nu a preconizat un viitor pesimist tarii, pentru ca "unde vedem ticalosie, de multe ori este prostie" si si-a exprimat convingerea conform careia Romania are nevoie de modele pentru a iesi din criza.

Totodata, el a precizat ca seful statului minte atunci cand spune ca nu stia de cazul invatatoarei aflate in greva foamei. "Basescu minte, pentru ca el se uita la televizor, este regele televizorului. Minte cu tupeu, asa cum a facut-o de atatea ori pana acum".

Emil Constantinescu a facut o scurta incursiune in istorie, povestind despre culisele scandalului FNI-BCR-CEC-Banca Agricola, scandal caruia i-a dedicat sute de pagini intr-una din cartile sale. In finalul emisiunii, Constantinescu a precizat ca nu are de gand sa se intoarca in politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Emil Constantinescu politica Traian Basescu , #presedinte