Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Guvernul ii da bani lui Emil Constantinescu pentru Institutul Levantului

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 15:08
5575 citiri
Guvernul ii da bani lui Emil Constantinescu pentru Institutul Levantului
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat, miercuri, un memorandum prin care ii ofera fostului presedinte Emil Constantinescu un sprijin financiar pentru activitatile desfasurate in beneficiul invatamantului universitar prin Institutul Levantului.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat ca este vorba despre 15.000 de lei, bani proveniti din bugetul Ministerului Educatiei.

Seful Executivului a spus ca, de cand este premier, nu a mai avut pe ordinea de zi un astfel de memorandum, dar ca nu este vorba despre o premiera.

"Cel putin de cand sunt premier nu a mai existat un punct asemanator, dar nu e premiera. Si anul trecut s-a aprobat un asemenea memorandum. Sunt lucruri care s-au facut si sunt legate de promovarea invatamantului romanesc la care Emil Constantinescu contribuie si a contribuit in anii trecuti. Suma 15.000 de lei este suportata din bugetul Ministerului Educatiei", a declarat premierul.

Memorandul de pe ordinea de zi a sedintei de guvern prevedea un "sprijin financiar acordat domnului prof.dr. Emil Constantinescu, presedintele Romaniei in perioada 1996-2000, din bugetul Ministerului Educatiei Nationale, pentru activitatea internationala pe care o desfasoara in beneficiul invatamantului superior romanesc".

News.ro aminteste ca, in luna octombrie 2016, Parlamentul a legiferat proiectul fostului presedinte Emil Constantinescu pentru infiintarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului, scopul acestuia fiind extinderea cercetarilor asupra spatiului istoric si a culturii Levantului prin colaborarea cu institutiile de invatamant superior, uniuni de creatie, dar si cu asociatii, organizatii ale societatii civile care au preocupari in domeniul culturii si civilizatiilor Levantului.

La vremea respectiva s-a anuntat ca institutul va avea ca atributii efectuarea de studii in tara sau strainatate pentru aprofundarea domeniului de interes, dezvoltarea de relatii de colaborare si comunicare cu persoane sau institutii din tara sau strainatate, finantarea publicarilor de materiale ce au ca subiect cultura si civilizatia Levantului, organizarea de colocvii si reuniuni nationale si internationale sau activarea ca membru in organizatiile internationale.

A.G.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Emil Constantinescu bani Guvern, #Emil Constantinescu finantare Guvern , #presedinte