Premiera in Franta: Presedintele Emmanuel Macron semneaza legi in direct

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 17:58
2989 citiri
Premiera in Franta: Presedintele Emmanuel Macron semneaza legi in direct
Foto; Facebook/Emmanuel Macron

Presedintele francez, Emmanuel Macron, a promulgat vineri, in stil american, doua legi privind etica vietii politice, semnand documentele chiar in fata camerelor de televiziune care transmiteau in direct ceremonialul, ceea ce este o premiera in Franta.

Autorizand televiziunile sa filmeze semnarea legilor in biroul sau din Palatul Elysee, presedintele "a dorit sa confere toata solemnitatea necesara acestui moment", a asigurat secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, Christophe Castaner, relateaza AFP si Reuters.

In Franta, invitarea televiziunilor este o practica neobisnuita pentru o astfel de formalitate juridica, amintind de ceremoniile, cel putin teatrale, de promulgare a unor legi mediatizate de liderii de la Casa Alba, noteaza France Presse.

Gestul sau a starnit imediat comentarii in social media, ai caror utilizatori au facut paralele cu presedintele american, Donald Trump.

"Presedintele nostru Macron intr-o stare foarte 'trumpiana'", a scris un utilizator pe Twitter. "Macron se preface ca e Donald Trump. Pentru cine e o veste proasta? Pentru el sau pentru noi?" - a comentat un altul.

Instalat la Elysee la inceputul lui mai, dupa o ascensiune vertiginoasa, cel mai tanar presedinte din istoria Frantei (39 de ani) a reusit, in cateva saptamani, sa schimbe imaginea puterii in tara. Emmanuel Macron a impus un stil modern, de inspiratie americana, si-a promovat partidul ca pe un start-up si nu ezita sa se afiseze pe retelele de socializare ori la brat cu sotia sa.

Prevederile promulgate vineri, adoptate de legislativ la inceputul lui august, vizeaza ridicarea standardelor morale in politica, unul din marile proiecte ale lui Macron, ales presedinte intr-un context in care responsabili politici de pe intregul esichier erau afectati de scandaluri. Intre altele, ele interzic angajarea rudelor, subiect care l-a costat scump pe candidatul dreptei la prezidentiale dat initial favorit in alegerile din primavara, Francois Fillon.

Citeste si Emmanuel Macron, in cadere libera in sondaje. Politicile sale sunt prea radicale pentru stomacul francezilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Emmanuel Macron semnat legi direct, #Macron legi live TV, #Macron inspiratie Trump , #presedinte Franta
Comentarii