Scandal in Franta: Macron a aparut intr-o fotografie cu un tanar care a facut un gest obscen (Foto)

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 10:33
4594 citiri
Scandal in Franta: Macron a aparut intr-o fotografie cu un tanar care a facut un gest obscen (Foto)
Foto: Facebook/Emmanuel Macron

O fotografie, in care Emmanuel Macron apare in cursul vizitei in Saint-Martin, iar un tanar face un gest obscen cu degetul mijlociu, provoaca un scandal in Franta.

In cursul unei vizite intr-un cartier, de pe insula, sambata, seful statului francez a facut un "selfie" cu doi tineri, dintre care unul face gestul respectiv, arata Reuters.

Fotografia, postata sambata pe Instagram, a fost abundent comentata pe retelele de socializare si repostata de catre presedintele Rassemblement National (RN, fost FN, extrema dreapta), Marine Le Pen, care denunta o atitudine "de neiertat".

Emmanuel Macron s-a aparat duminica, subliniind ca el "iubeste fiecare copil al Republicii, indiferent ce prostii face". "Trebuie sa incetam sa credem ca tinerii nostri, pentru ca au o anumita culoare sau au facut la un moment dat o prostie, nu sunt buni de nimic", a sustinut el intr-o conferinta de presa.

El i-a aparat pe cei doi tineri, care au adus o fata cu deficiente fizice sa se intalneasca cu el dupa ce au facut poza, porivit AFP.

"El a fost intr-un imobil, a fost intr-un cartier, unul dintre cele mai dificile din Saint-Martin, care a fost devastat de uragan, si s-a intalnit cu oameni", a pledat luni, la France Inter, Christophe Castaner, secretarul de stat insarcinat cu relatia cu Parlamentul, un apropiat al presedintelui.

"Intre acesti oameni erau doi tineri cu un parcurs un pic la limita (...), iar el i-a certat un pic, invitandu-i sa-si asume responsabilitatile. Apoi, ei au facut o fotografie si exista acest gest idiot pe care, evident, il condamn. Dar cand vad polemica, sincer, imi spun ca, inclusiv in Saint-Martin, meritam mai mult de atat", a adaugat el.

Marlene Schiappa, secretar de stat insarcinat cu Egalitatea intre barbati si femei, considera ca "declaratiile Marinei Le Pen nu prezinta vreun interes".

"Ea este conducatoarea unui mare partid rasist de extrema dreapta. Ceea ce socheaza nu este presedintele care pozeaza alaturi de un tanar, ci culoarea pielii acestui tanar. De fiecare data cand presedintele pozeaza cu persoane de culoare, Marine Le Pen se infurie", a declarat ea la RTL.

Lydia Guirous, purtator de cuvant al Partidului Les Republicains (LR), a deplans "o umilire a Frantei".

"Ma gandesc la locuitorii Antilelor. Ce imagine rezulta? Tineretul din Antile ar fi delincvent, se plimba la bustul gol si face semne obscene cu degetul mijlociu (...) . Este discriminant", a declarat ea la Sud Radio.

"Emmanuel Macron supraliciteaza proximitatea. Suna fals, suna gol", a adaugat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emmanuel Macron poza gest obscen, #Emmanuel Macron poza baiat obscen , #presedinte Franta