Comisia Juridica a avizat urmarirea penala a lui Eugen Bejinariu. Va demisiona daca plenul nu are cvorum?

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 15:55
3249 citiri
Comisia Juridica a avizat urmarirea penala a lui Eugen Bejinariu. Va demisiona daca plenul nu are cvorum?
Foto: Realitatea TV

Comisia Juridica a avizat, luni, cererea DNA privind inceperea urmaririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost secretar general al Guvernului Nastase, acuzat de abuz in serviciu.

11 membri ai Comisiei Juridice au votat "pentru", 5 "impotriva" si 2 s-au abtinut, informeaza Realitatea TV.

Raportul Comisiei urmeaza sa intre la votul plenului Camerei Deputatilor, programat sa inceapa la ora 16:00.

Potrivit legii, in cazul unui fost ministru care este si parlamentar, doar Camera din care face parte poate cere inceperea urmaririi penale pentru fapte comise in timpul mandatului.

DNA a solicitat la inceputul saptamanii trecute aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu, in dosarul "Microsoft 2".

Acesta este suspectat ca in perioada 2003-2004 ar fi initiat si sustinut hotararile de guvern privind licentele Microsoft pentru scoli.

In fata jurnalistilor, Eugen Bejinariu a negat categoric acuzatiile aduse.

"Eu nu am fost implicat in niciun fel in procesul de negociere. Nu am discutat cu nimeni, cu niciun fel de reprezentant, nici de la Microsoft, nici de la Fujitsu Siemens.

Cu dl Florica (Claudiu, fost sef al Fujitsu Romania - n.red.) am discutat dupa ce s-au intamplat aceste lucruri, adica inainte de semnarea contractului. A venit la mine in audienta si mi-a spus. Dar nu am avut mandat si nici atributii. Au fost ministerele de specialitate, Ministerul Comunicatiilor si Ministerul Educatiei. Nu aveam de ce sa favorizez compania, nu ii cunosteam", a sustinut Eugen Bejinariu.

Intrebat cum comenteaza votul colegilor din Comisia Juridica, Eugen Bejinariu a raspuns: "Este decizia colegilor mei, mergem mai departe. Nu ma surprinde nimic, Comisia Juridica da, in general, un vot pe forma, nu pe continutul dosarului".

De asemenea, intrebat cum le raspunde colegilor liberali care ii cer sa isi dea demisia din Camera Deputatilor in cazul in care plenul nu va da astazi avizul cerut de DNA, Eugen Bejinariu a replicat: "O sa ma gandesc si o sa le raspund".

"De ce sa demisionez? Mi se pare ca acuzatia de infractiuni de serviviu, abuz, nu mi se pare relevanta, tinand cont de faptul ca toate acele documente aveau toate avizele de legalitate de la Ministerul Justitiei, Consiliul Legislativ (...) ", a adaugat el.

Sunt sanse mici ca sedinta de plen de luni sa aiba cvorumul necesar, pentru ca deputatii, la fel ca si colegii senatori, sunt in vacanta pentru campania electorala, cu toate ca doar jumatate din actualii deputati mai candideaza pentru inca un mandat.

Insusi Eugen Bejinariu, deputat PSD din 2004, mai vrea inca un mandat, el fiind pe primul loc pe lista PSD in judetul Suceava, loc eligibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Eugen Bejinariu DNA comisia juridica, #aviz Bejinariu DNA , #stiri Eugen Bejinariu
Comentarii