Nicolaescu: Bugetul de stat pe 2009 este ilegal, imoral si ultrasecret (Video)

Duminica, 01 Februarie 2009, ora 17:00
1804 citiri
Nicolaescu: Bugetul de stat pe 2009 este ilegal, imoral si ultrasecret (Video)

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca proiectul legilor bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale pe 2009 prezentat de premierul Emil Boc au un caracter ilegal, imoral si ultrasecret si a acuzat Executivul ca "lucreaza dupa ureche".

Potrivit liberalului, caracterul ilegal al proiectului de buget este dat de faptul ca, potrivit Legii finantelor publice, "nicio cheltuiala nu poate fi inscrisa in bugete, angajata sau efectuata din aceste bugete daca nu exista baza legala pentru respectiva cheltuiala", iar Camera Deputatilor nu are bugetul aprobat, neexistand nici o hotarare a plenului in acest sens care sa constituie baza legala pentru cuprinderea cheltuielilor acestei institutii in poiectul de buget pe 2009, informeaza NewsIn.

"In consecinta, proiectul aprobat in cadrul sedintei de Guvern, asa cum a afirmat premierul Boc, nu respecta prevederea legala, ceea ce inseamna ca este aprobat ilegal in cadrul Guvernului si nu poate fi inaintat Parlamentului pana cand nu exista o hotarare a plenului Camerei Deputatilor de aprobare a bugetului propriu", a conchis Nicolaescu.

Deputatul PNL a adaugat ca legile existente in privinta majorarii salariilor profesorilor spun ca acestea ar trebui sa creasca din martie sau aprilie in conformitate cu legea adoptata de Parlament in toamna anului 2008, insa Boc a comunicat ca salariile vor creste cu doar 5% in doua etape.

"Proiectul de buget este imoral pentru ca demonstreaza incalcarea promisiunilor electorale ale actualei Coalitii si ne demonstreaza ca s-au facut promisiuni exagerate si neadevarate numai pentu a obtine voturi", a sustinut Nicolaescu.

In privinta caracterului ultrasecret, deputatul a aratat ca premierul Boc a anuntat aprobarea proiectului de buget , insa in momentul in care s-au cerut date concrete referitoare la alocarile banilor pe ministere si programe,"s-au spus doar vorbe". "Proiectele erau doar orale" a adaugat liberalul, spunand ca ministrul Finantelor a amanat prezentarea publica a sumelor negociate pe ministere.

"Cele doua proiecte de lege sunt aprobate ilegal si imoral de catre Guvern si este nevoie sa fie revizuite, intai trebuie adoptate actele normative necesare sau, daca nu, rescrierea proiectelor de lege la nivelul legilor existente", a conchis Nicolaescu.

El a acuzat Executivul ca s-a situat deasupra legii, ca arata nestiinta, aroganta sau smecherie. "Oricare din aceste variante este condamnabila, dar dupa cate s-au intamplat in aceste zile cred ca Guvernul este ageamiu si ca lucreaza dupa ureche", a spus liberalul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#eugen nicolaescu, #buget imoral, #ilegal ultrasecret, #lucreaza dupa ureche , #Emil Boc