Eugen Nicolaescu, despre eradicarea spagii din sistemul sanitar: Eu nu sunt utopic

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 18:35
1690 citiri
Eugen Nicolaescu, despre eradicarea spagii din sistemul sanitar: Eu nu sunt utopic
Foto: Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a afirmat, sambata, la Ploiesti, intrebat daca poate estima cand se va eradica spaga din sistemul sanitar romanesc, ca el nu este "utopic", iar la insistentele jurnalistilor a adaugat: "Vreti sa rezolvam azi ce nu se rezolva de 70 de ani in Romania".

Eugen Nicolaescu a fost intrebat de un jurnalist, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ploiesti, daca poate estima cand se va eradica spaga din sistemul de sanatate romanesc, el raspunzand: "Eu nu sunt utopic".

"In ceea ce priveste spaga din spitale, eu cred ca spaga in genere nu poate fi eradicata de maine ca vrem noi sa o eradicam. Ea trebuie sa faca parte dintr-un program amplu si complex, adica: cresterea salarizarii medicilor si asistentilor, care trebuie sa fie un lucru corect.

Trebuie sa-i dai omului, ca sa poti sa-i ceri. Daca un om primeste o leafa decenta, atunci automat poti sa-i ceri: potoleste-te cu spaga ca s-ar putea sa ai lucruri grele si complicate la care trebuie sa raspunzi. Pana atunci e o complicitate intre medic, asistent si cetatean", a spus Nicolaescu.

Ponta l-a certat pe Nicolaescu: La cate probleme avem in Sanatate, nu vrem si idei nastrusnice

In acest context, ministrul Sanatatii i-a spus altui ziarist, care insista sa puna intrebari privind atentiile pe care unii medici si asistenti medicali le primesc de la pacienti, ca nu se poate rezolva "azi, ce nu se rezolva de 70 de ani in Romania".

"Dumneavoastra vreti sa rezolvam azi ce nu se rezolva de 70 de ani in Romania. Eu incerc sa va spun ca vrem sa facem un program foarte complex, care sa atinga multe puncte ca sa poata sa rezolve. Este un studiu facut de Banca Mondiala in urma cu vreo trei ani, are niste propuneri, ne uitam pe ele si incercam sa le gasim in urmatorii ani la fiecare cate o rezolvare", a spus Eugen Nicolaescu.

O noua taxa in spitale, dupa coplata? Nicolaescu: Nu e adevarat, Doamne fereste! (Video)

Ministrul Sanatatii a facut, sambata, o vizita in judetul Prahova, unde s-a intalnit cu reprezentanti ai spitalelor, ai Casei de Asigurari de Sanatate, parlamentari si autoritati locale.

Accesul presei la discutiile dintre Eugen Nicolaescu si reprezentantii sistemului de sanatate prahovean a fost interzis, fiind motivat de faptul ca este dorinta ministrului ca presa sa nu asiste la discutii.

Intrebat, in conferinta de presa de dupa intalnire, de ce nu a fost de acord cu prezenta presei la discutiile cu managerii de spitale si cu autoritatile locale, Nicolaescu a spus ca el nu a solicitat asa ceva si ca decizia de a interzice accesul presei la discutii nu ii apartine.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Eugen Nicolaescu spaga, #Eugen Nicolaescu spaga medici, #Eugen Nicolaescu spaga sistem sanatate, #spaga medici, #spaga sistem sanatate , #ministrul Sanatatii