Nicolaescu: Am incredere ca medicii nu vor pune in pericol viata oamenilor

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 16:40
985 citiri
Nicolaescu: Am incredere ca medicii nu vor pune in pericol viata oamenilor
Foto: Adevarul

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si-a exprimat increderea ca medicii nu vor pune in pericol viata oamenilor, pe fondul protestelor pe care le-au anuntat pentru perioada urmatoare.

"Am incredere ca medicii nu vor pune in pericol viata oamenilor. Eu nu cred ca medicul care are ca scop esential sa faca bine oamenilor va sta pe strada si va lasa bolnavul sa stea la cabinetul lui sa moara sau sa se imbolnaveasca si mai rau. Eu nu cred asta.

Cine spune altceva, ori are alte scopuri, ori nu stie despre ce este vorba. Protestele sunt libere, normale in orice tara, dar cred ca nu sunt justificate cat timp noi suntem in dialog, cat noi suntem in discutii. Stiti foarte bine ca dezbatem aceste legi, care au pana la urma scop final sa le creasca veniturile medicilor si personalului medical", a spus, joi, ministrul.

Medicii ies in strada in septembrie. Greva generala, in noiembrie? (Video)

Medicii vor declansa o greva generala in luna noiembrie, daca revendicarile cerute de Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate nu vor fi luate in considerare de politicieni, a declarat vineri presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae.

Medicii cer acordarea a minimum 6% din PIB pentru sanatate, precum si o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat.

De asemenea, medicii solicita o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi si consultarea reala a Coalitiei profesionistilor din sanatate cu privire la orice masura care poate afecta functionarea sistemului de sanatate, a mai spus Astarastoae.

Deja Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate si-a stabilit calendarul protestelor. Pana vineri, 13 septembrie, liderii organizatiilor membre din judete vor constitui coalitii la nivel local si vor inmana revendicarile lor prefectilor.

Medicii se pregatesc de proteste in strada: Incepem o batalie lunga si grea

La 17 septembrie va fi organizata o noua sedinta a Coalitiei si vor fi analizate actiunile realizate pana atunci. Intre 18 si 27 septembrie sunt programate pichete zilnice in fata Ministerului Sanatatii si Ministerului de Finante, iar in luna octombrie un miting in fata Guvernului, a precizat Astarastoae.

"Daca in aceasta perioada vom descoperi ca nu se va intampla ceva pozitiv fata de revendicarile pe care coalitia profesionistilor o va inainta decidentilor, in luna octombrie vom organiza in Bucuresti un miting in fata Guvernului si un mars pe traseul de la Guvern pana la ministerul de Finante si Parlament.

Daca si dupa aceste evenimente vom descoperi ca decidentii nu ne iau in seama, luna noiembrie este rezervata ca principiu unei greve generale in sistemul de sanatate", a explicat prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Eugen Nicolaescu medici, #Eugen Nicolaescu protest medici, #Eugen Nicolaescu greva medici, #greva medici , #ministrul Sanatatii