Ziare.com

Nicolaescu, despre greva medicilor: Fac presiuni fara sa tina cont ca suntem in discutii

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 17:47

   

Nicolaescu, despre greva medicilor: Fac presiuni fara sa tina cont ca suntem in discutii
Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat, luni, ca medicii care au decis sa intre in greva, ori nu vor sa auda, ori nu tin cont de ceea ce li se spune si fac presiune fara sa tina cont ca sunt in discutii cu Ministerul Sanatatii.

"O parte din medicii care au luat aceasta decizie, ori nu vor sa ne auda, ori nu tin cont. Fiecare este liber sa faca ce crede de cuviinta. In urma discutiilor pe care le-am avut cu Coalitia a mai ramas doar un singur punct in discutie. Fara sa tina cont ca suntem in discutii, fac presiuni.

Fiecare este liber sa faca ce vrea. Noi ne facem datoria si cautam solutii, si facem acest lucru pentru ca asta este datoria noastra, indiferent daca se face presiune sau nu", a spus Eugen Nicolaescu.

Medicii incep saptamana in greva japoneza

Angajatii din sistemul sanitar sunt in greva japoneza, de luni pana miercuri, timp in care vor purta banderole tricolore, fara a opri activitatea.

Potrivit presedintelui Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, avand in vedere hotararile luate de Consiliul National intrunit in 3 octombrie si luand in considerare consultarile din perioada 5-7 octombrie, precum si discutiile din cadrul Coalitiei Profesionistilor din Sanatate, in perioada 14 - 16 octombrie toti salariatii din sanatate vor participa la o greva japoneza, purtand, pe bratul drept, o banderola tricolora.

Liderul sindical a precizat ca incepand din 7 octombrie Federatia Sanitas a declansat procedurile de organizare a grevei generale.

Conform calendarului de proteste stabilit, in 2 noiembrie, de la ora 11.00, organizatiile membre ale Coalitiei Profesionistilor din Sanatate vor participa la un mars in Bucuresti, pe traseul Piata Constitutiei - Ministerul de Finante - Piata Victoriei.

Liderul Sanitas declara, in 9 octombrie, ca premierul Victor Ponta a decis, in sedinta Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, constituirea unei comisii care sa analizeze, impreuna cu Coalitia Profesionistilor din Sanatate, problemele invocate de angajatii din sistemul sanitar.

Leonard Barascu a spus ca sindicalistii mentin calendarul de proteste anuntat, inclusiv mitingul din Capitala, anuntat pentru inceputul lunii noiembrie.

Angajatii din sistemul sanitar vor sa declanseze in noiembrie greva generala, cu asigurarea unei treimi din activitate, daca pana atunci guvernantii nu raspund solicitarilor acestora.

Acestia cer minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate si altele.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 603 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu il inteleg deloc pe ministru

"Fara sa tina cont ca suntem in discutii, fac presiuni." Si imediat adauga "Fiecare este liber sa faca ce vrea."
Pai, este alba sau neagra? Si de ce nu ar face presiuni? Negociaza cum cred ei de cuvinta, dupa cum si ministrul negociaza cum crede el de cuvinta. De fapt, ce ne mai ascundem dupa deget? Stim cu totii, inclusiv ministrul, ca progres fara un sut in fu.n.d. nu se poate.

 

avand in vedehrrrre ca discutiilii sunt intherrrminabile cu ....

....socotitohrrrul de iefecte melitahrrre jenea niciolaiescu si ca hrrrezultatili se vor vedea la pastilii cailohhhr urmatoare, din doua una: ohrri jenea niciolaiescu este un gahrrrgahrrrist invederat din gobernu' lui tonta che gahrrrgahrrra prim-plagiator copy-lot berbant de stat, ori jenea niciolaiescu este un inkkapabil fonkktionahrrr inalt cahrrre nu-i bun penthrrru postu' menistehrrrial pe care sta cu fundu' gol asezat - de aceea cel mai bine penthrrrru jenea niciolaiescu este sa se fakka auto-demisionat.....
p.s. menisthrrrrul jenea niciolaiescu PeNaL a uita ca faptilii vohrrrrbeshte bai toashu' jenea....

 

bine v-am gasit!

consider ca in momentul acesta ultima categorie sociala care trebuia sa faca greva , erau medicii, din multe considerente si ei le stiu, spaga care acopera de sute de ori uneori salariul, rezidentii intradevar nu au decat 800 dar sunt la inceput, vor angajare din prima pe 2000 lei ?
Ministrul ar trebui sa stie pe ce se duc banii de investitii pentru spitale, am citit ca zeci de utilaje (aparatura performanta ) care costa dute de mii de euro zac nefolosite , pentru ca , cumparate ca si noi, ele de fapt nu functioneaza.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor