Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nicolaescu, despre tragedia aviatica: Va fi nevoie sa se ia unele masuri

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 11:55
1579 citiri
Nicolaescu, despre tragedia aviatica: Va fi nevoie sa se ia unele masuri
Foto: Arhiva

Eugen Nicolaescu spune ca Ministerul Sanatatii a procedat corect in cazul accidentului de avion de luni dupa-amiaza din Muntii Apuseni, soldat cu doi morti si cinci raniti, dar unele masuri vor fi luate pentru ca daca se ajungea mai repede la supravietuitori, poate nu ar fi murit nimeni.

"Eu pot sa va spun doar ca din punct de vedere al Ministerului Sanatatii, din clipa in care s-a aflat, coordonarea intregii actiuni a trecut in mana secretarului de stat, Raed Arafat, cel care coordoneaza activitatea de urgenta si impreuna cu directorul Agentiei Nationale de Transplant, care se simtea intr-un fel implicat in aceasta actiune, pentru ca agentia facuse comanda pentru aceasta cursa, deci imediat, secretarul de stat Arafat a preluat coordonarea.

Am fost informat cred ca din jumatate in jumatate de ora, am convenit ce echipe sa se deplaseze acolo, in ce structura, cine sa fie coordonator din partea teritoriala si probabil ca ati vazut ca noi, conform procedurilor, n-am comunicat nimic pana cand nu s-au gasit ranitii si-n acea clipa, coordonatorul de zona desemnat de Raed Arafat, domnul doctor Borcea a facut primele comentarii medicale si dansul a fost coordonator pana la poarta spitalului din Cluj, cand coordonator a intervenit pe post doamna doctor Golea, sefa Serviciului de Primiri Urgente de la Cluj. Deci din punctul nostru de vedere, Raed Arafat a aplicat toate procedurile prevazute in norme pentru asemenea situatii", a declarat ministrul Sanatatii la RFI Romania.

Eugen Nicolaescu spune ca ii pare rau "ca s-a ajuns atat de tarziu, pentru ca daca se ajungea intr-un termen mai scurt, echipele medicale poate ar fi dat o sansa celor doi oameni care au murit din pacate".

Intrebat daca in opinia sa a existat o lipsa de comunicare intre institutii, Nicolaescu a raspuns: "Eu pot spune ca discutand foarte des cu ministrul Stroe, cu ceea ce am primit ca informatii de la secretarul de stat Arafat, noi am tinut legatura cu cei care ne-au fost indicati din partea altor organisme, astfel incat sa stim cat de mult putem sa apropiem echipajele medicale de locul in care ele ar fi trebuit sa intervina cel mai eficient. Deci din punctul meu de vedere, strict personal, noi am avut o comunicare institutionala corecta, in sensul ca primeam informatii si stiam cum sa dirijam echipajele sa se indrepte catre locul cel mai apropiat".

De asemenea, intrebat daca se impun demisii dupa finalizarea anchetei, ministrul a declarat ca "va fi nevoie de a se lua unele masuri".

Nicolaescu la RFI, despre accidentul de avion din Apuseni: Daca medicii ajungeau mai repede, poate ca oamenii care au murit mai aveau o sansa pe site-ul RFI Romania.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Nicolaescu tragedie aviatica Apuseni, #Nicolaescu avion prabusit Iovan , #ministrul Sanatatii