Nicolaescu e inca ministru la Sanatate: Daca PNL vrea sa se retraga, trebuie sa ceara demisia Guvernului

Luni, 17 Februarie 2014, ora 17:55
3582 citiri
Nicolaescu e inca ministru la Sanatate: Daca PNL vrea sa se retraga, trebuie sa ceara demisia Guvernului

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu spune ca este in continuare ministru al Sanatatii, asa cum si ministrul Economiei, Andrei Gerea, si cel al Finantelor, Daniel Chitoiu, sunt in continuare in functie pana cand demisiile lor nu vor fi oficial inregistrate.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus luni ca "demisiile ministrilor se dau la cabinetul prim-ministrului si sunt date", cu referire la Daniel Chitoiu si Andrei Gerea. Ponta a afirmat insa ca demisiile celor doi ministri liberali se afla la el, dar ca acestea vor fi trimise la Cotroceni odata cu noile propuneri.

Blocajul in USL continua Contradictii pe situatia din Guvern - Cine unde mai e ministru

Eugen Nicolaescu a explicat ca el este in continuare ministru al Sanatatii, conform legii, deoarece nu a existat niciun act de demisie in cazul sau, "ca n-are de ce sa existe", si niciun act de revocare din functie. In ce priveste schimbarile de ministri liberali, deputatul PNL a spus ca acestea se vor face "cand s-ar fi clarificat toate problemele de natura politica".

"La mine n-a facut nicio referire (Crin Antonescu - n.red.), ci la domnul Gerea si la domnul Chitoiu. Eu nu trebuie sa imi dau demisia, eu voi fi schimbat din functie atunci cand se pune in aplicare hotararea PNL. Hotararea PNL spune in felul urmator: ca Eugen Nicolaescu trece de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Finantelor, in speta cand se va face numirea la Finante se va face si revocarea de la Sanatate, ca urmare a hotararii politice a PNL.

Demisia, cat timp ea nu este oficial inregistrata - si din cate stim noi nu este inregistrata -, ministrul Finantelor si ministrul Economiei sunt in exercitiu, sunt in functie.

(...) Un ministru se numeste prin decret prezidential si isi depune jurmantul si atunci isi intra in exercitiu, si pleaca din exercitiu prin revocare, prin decret prezidential. Pentru cei doi ministri nu s-au inaintat propunerile de prim-ministru catre presedintele Romaniei, ca sa se poata sa se intocmeasca decretele prezidentiale, ca acestea sa fie publicate in Monitorul Oficial si numai de atunci opereaza aceste doua demisii", a declarat Eugen Nicolaescu, pentru Ziare.com.

Andrei Gerea e inca ministru al Economiei: Nu sunt deloc intr-o situatie foarte confortabila

De asemenea, vicepresedintele PNL a mentionat ca toata lumea asteapta o intelegere politica. Intrebat cand va avea loc intelegerea politica, el a raspuns: "Mi-e foarte greu sa va spun. A mai fost o intalnire si astazi (luni - n.red.), la nivelul conducerii USL si nu s-a ajuns la o concluzie".

"Conform hotararii Parlamentului, ministrul Finantelor este si viceprim-ministru, in schimb PNL are o alta optiune politica: ministrul de Interne sa fie si viceprim-ministru. Trebuie sa existe un vot in Parlament pentru aceasta modificare. Pana cand nu se face acest vot, nu se poate face numirea, nici la Interne, nici la Finante", a mai explicat ministrul Sanatatii.

Ponta anunta cand vor fi revocati Chitoiu, Nicolaescu si Gerea

Nicolaescu: Daca PNL vrea sa se retraga de la guvernare, trebuie sa mearga in Parlament si sa ceara demiterea Guvernului

Acesta sustine ca sunt multe discutii pe tema viitorului PNL la guvernare, insa ce este important sunt deciziile oficiale.

"Daca PNL vrea sa se retraga de la guvernare, trebuie sa spuna acest lucru, sa mearga in Parlament, sa ceara demiterea Guvernului, ca sa poata sa se retraga de la guvernare. Si cine vrea sa fie la guvernare, sa ceara un alt vot de incredere Parlamentului.

Procedurile sunt simple, nu vorbim aici pe zvonuri. Poate ca unora le place, dar nu e normal. Deocamdata nu s-a luat nicio decizie, deci in continuare negocierile politicie continua", a conchis Eugen Nicolaescu.

Basescu ameninta: Ziua in care ii fac plangere penala lui Ponta nu e departe (Video)

Presedintele Traian Basescu a afirmat, luni dimineata, ca "Guvernul functioneaza cu masuri care deja incalca Constitutia".

"Avem trei ministri care si-au depus demisia. Ministrii deja nu mai vin la sedintele guvernului, dar este un nou abuz tip Victor Viorel Ponta, plagiator. Are Monitorul Oficial in mana si nu pune revocarea minstrilor care au demisionat", a spus presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Eugen Nicolaescu ministrul Sanatatii, #Nicolaescu demisie Gerea, #Nicolaescu demisie Chitoiu, #Gerea Chitoiu demisie, #Nicolaescu inlocuit Ministerul Sanatatii, #Eugen Nicolaescu PNL iesire guvernare , #ministrul Sanatatii