Nicolaescu: Se reduc posturile din minister si directiile de sanatate, nu din spitale

Joi, 27 Iunie 2013, ora 21:43
1488 citiri
Nicolaescu: Se reduc posturile din minister si directiile de sanatate, nu din spitale
Foto: Evenimentul Zilei

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat, joi, ca va fi redus numarul de posturi din minister (MS) si directiile de sanatate publica (DSP), dar in niciun caz din unitatile sanitare.

In cazul unitatilor sanitare, politica de personal ramane aceea din 2012, cand la un medic sau asistent care pleaca se angajeaza cate un altul, a precizat Nicolaescu.

"Ordonanta de urgenta adoptata ieri (miercuri - n.red.) de Guvern face mentiunea ca pentru unitatile sanitare nu se aplica prevederea de blocare a posturilor vacante si nici de reducere a numarului de personal. Orice unitate din sistemul sanitar, cu exceptia MS si DSP-urilor. Aici ( MS si DSP-uri, n.red.) suntem obligati sa reducem toate posturile vacante si sa reducem personalul existent cu 4 la suta.

Dar ce inseamna unitati sanitare, nu. Deci, cu alte cuvinte, neaplicandu-se ordonata de blocare de posturi si de reducere a numarului de personal in unitatile sanitare oricand posturile pot fi scoase la consurs, deci pot fi ocuparte", a explicat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Daca pleaca un medic sau un asistent posturile lor pot fi ocupate

Potrivit ministrului, inca din 2012, in sistemul sanitar se aplica ordonanta potrivit careia daca pleaca un medic sau un asistent pot veni alt medic si alt asistent.

"Noi avem deja, de anul trecut ordonanta prin care, daca pleaca un medic, un asistent, pe locul lor pot veni un alt medic si un alt asistent. Sigur respectand dispozitiile legale de angajare. Am spus-o, dupa rectificarea bugetara, la solicitarea spitalelor, vom vedea in ce marura banii de la rectificare ii putem utiliza pentru angajari suplimentare. Ei (managerii de spitale - n.red.) si azi ar putea sa-si faca angajari suplimentare, dar neavand fonduri suficiente prefera sa munceasca in conditii mai grele", a mai spus ministrul.

Proiectul de ordonanta de urgenta, aprobat miercuri in sedinta de guvern, releva ca vor fi disponibilizati angajati din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 de posturi ocupate, echivalentul a 4 la suta din numarul de angajati, vor fi desfiintate posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va fi redus numarul functiilor de conducere la 12 la suta.

Scaderea numarului functiilor de conducere la maximum 12 la suta va fi raportata la numarul total al posturilor din respectiva institutie publica centrala sau locala.

Taierea posturilor ocupate va fi operata in Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educatiei (inclusiv inspectoratele scolare), Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii (inclusiv directiile de sanatate publica), Ministerul Transporturilor si Secretariatul General al Guvernului.

Numarul total al posturilor ocupate care vor fi desfiintate a fost calculat deja la 2.860 astfel de locuri, "cu respectarea prevederilor legale aplicabile fiecarei categorii de personal".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Nicolaescu reducere posturi minister, #Nicolaescu concedieri minister, #reducere posturi Ministerul Sanatatii , #ministrul Sanatatii