Alegeri locale 2012 Eugen Nicolaescu: Adversarii incearca sa vicieze votarea

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 14:07
1372 citiri
Alegeri locale 2012 Eugen Nicolaescu: Adversarii incearca sa vicieze votarea

Presedintele Organizatiei PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, a prezentat, duminica, o serie de cazuri prin care a sustinut ca adversarii politici incearca sa vicieze procesul de votare.

Mai mult, Nicolaescu i-a solicitat candidatului PDL la Primaria sectorului 4, Sulfina Barbu, sa-si ceara scuze pentru pliantele "tendentioase" la adresa candidatului USL Cristian Popescu-Piedone, in caz contrar organizatiile Uniunii urmand sa depuna plangere penala impotriva democrat-liberalei.

Nicolaescu a aratat ca aceste cazuri, fiind cunoscute, pot fi descurajate, iar organismele abilitate isi pot face datoria.

"Echipele PDL au distribuit vineri spre sambata pliante impotriva primarului Cristian Popescu-Piedone, pliante care purtau insemnele PDL. Din informatiile de la colegii nostri din sectorul 4, oamenii care imprastiau aceste pliante proveneau din staff-ul electoral al doamnei Sulfina Barbu.

Noi ii cerem doamnei Sulfina Barbu sa-si ceara scuze public, poate ca nu este vina dumneaei intru-totul. Daca nu face acest lucru, atunci organizatia USL sector 4 - PNL si PSD - va depune o plangere penala impotriva doamnei Sulfina Barbu", a afirmat, intr-o conferinta de presa, Eugen Nicolaescu.

El a sustinut ca, in sectorul 6, sambata spre duminica, au fost distribuite materiale cu un continut negativ la adresa candidatului USL la primaria acestui sector, Rares Manescu, si a doi candidati pentru consiliul local - Sorin Dina si Manuel Avramescu -, mesaje care incriminau faptul ca acestia s-ar fi opus lucrarilor de reabilitare a blocurilor.

Nicolaescu prezinta incidente din tara

Liderul liberal a prezentat si mai multe cazuri din tara. El a sustinut ca in comuna Curcani, din judetul Calarasi, procesul de votare a fost oprit, deoarece urna de vot a fost sparta de un grup de sustinatori ai candidatului Aliantei Popular Crestine, din care face parte PDL, iar la Cluj un votant si-a fotografiat buletinul de vot dupa se se remarcase ca votase cu PDL.

In ambele cazuri, Nicolaescu a precizat ca au fost sesizate organele abilitate.

El a acuzat si ca in municipiul Satu Mare s-a constatat ca la adresa candidatului USL, Dorel Coica, s-a trimis un sms negativ prin care era catalogat ca tradator, iar votantii erau incurajati sa il sustina pe candidatul UDMR. Si in acest caz, PNL Satu Mare a depus plangere la Politie.

De asemenea, Nicolaescu a precizat ca materialele electorale cu candidatul PNL la Primaria Timisoara, Nicolae Robu, nu au fost distribuite de liberali, sustinand ca este vorba de un abuz si o diversiune facuta de adversarii politici. Tot in judetul Timis, liberalul a afirmat ca a fost gasit un buletin de vot gata stampilat cu candidatul PDL la presedintia Consiliului Judetean, Constantin Ostaficiuc.

Nicolaescu a mai spus ca in Botosani adversarii politici au incercat incriminarea USL contactand telefonic cetatenii si incurajandu-i sa voteze candidatii Uniunii. El a aratat ca a fost depusa o sesizare in acest caz.

O alta diversiune a PDL incriminata de liberal ar fi fost in judetul Giurgiu, unde, dupa cum a sustinut Nicolaescu, au fost distribuite afise cu fotografia lui Dan Pasat si cu un mesaj prin care acesta recomanda cetatenilor sa-l voteze pe candidatul PNL la primaria localitatii, Jean Jipa.

Alegeri Locale 2012

Alegeri locale 2012 - Urmareste minut cu minut

Romanii cu drept de vot isi aleg primarii, consilierii locali, judeteni si presedintii de CJ. Sectiile de votare s-au deschis la ora 07:00 si se vor inchide la 21:00.

Noutatea acestui scrutin o constituie alegerea dintr-un singur tur a primarilor si singura exceptie, pentru ca alegatorii sa fie chemati din nou la urne, este situatia in care doi candidati vor obtine acelasi scor. In acest caz, vor fi organizate din nou alegeri pe 24 iunie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Eugen Nicolaescu vot, #alegeri 2012, #alegeri locale Bucuresti , #PNL
Comentarii