Iohannis a contestat la CCR legea lui Dragnea. PNL a votat-o, dar se bucura de decizia luata de presedinte

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 14:47
2755 citiri
Iohannis a contestat la CCR legea lui Dragnea. PNL a votat-o, dar se bucura de decizia luata de presedinte
Foto: Ziare.com

Liberalii au salutat contestarea la CCR de catre presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede eliminarea a 102 taxe.

Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, sustine ca seful statului a luat o decizie corecta, precizand ca desfiintarea taxei radio-tv a fost un demers ipocrit.

"Cred ca este o pozitie corecta a presedintelui, avand in vedere cate dificultati naste un asemenea proiect de lege. Daca vreti, prima dintre ele si cea mai importanta e taxa radio-tv. A fost, din punctul meu de vedere, un demers total ipocrit ca sa desfiinteze aceasta taxa, incercand sa placa electoratului ca se mai desfiinteaza o taxa, fara sa inteleaga ca de fapt serviciul public de radio si televiziune e prevazut in Constitutie.

In acelasi timp, fara sa intelega ca nu trebuie PSD-ul sa conduca Televiziunea Romana si radioul public prin bugetul tarii, ci trebuie sa le lase sa fie administrate corect pe banul cetateanului, pentru ca pentru el muncesc cele doua institutii. Oamenii normali asa gandesc. Numai cei care sunt in continuare comunisti la minte si ipocriti gandesc ca PSD-ul si ca Dragnea", a spus deputatul, citat de Stiripesurse.ro.

Acesta este de parere ca alegatorii nu vor penaliza PNL pentru ca este impotriva acestei legi.

"Eu cred ca cetateanul obisnuit intelege mai mult decat credem noi. Eu cred ca intelege ca este un demers demagogic al PSD-ului si ca nu are nicio treaba cu protejarea buzunarelor oamenilor. Deci eu am incredere in cetatean ca are bunul-simt nativ si nu are nevoie sa i se spuna ca e bine sau rau un lucru de catre un politician", a mai spus Nicolaescu.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PNL, Adriana Saftoiu, a spus ca PNL este de acord cu presedintele, chiar daca liberalii au votat proiectul in plen.

"PNL a votat acest proiect de lege, dar aici trebuie sa facem niste precizari importante. 40 de taxe din cele 102 taxe au fost introduse taman de Guvernul Ponta, care vine taman in campanie electorala, PSD, sa ne spuna ca trebuie sa elimine 102 taxe", a spus Saftoiu.

Aceasta a precizat ca, desi unele taxe erau "absolut inutile si doar o povara pentru cetatean", ar fi trebuit pastrate taxa de mediu si taxa radio-tv: "Cei de la PNL au incercat prin amendamente sa le pastreze".

In sesizarea pe care presedintele Iohannis a trimis-o la CCR privind legea respectiva, seful statului sustine ca atat continutul legii, cat si modul in care a fost adoptata incalca principiul separatiei puterilor in stat si cel al legalitatii, raporturile Parlamentului cu Guvernul si cele care guverneaza bugetul public national si submineaza rolul Guvernului.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Eugen Nicolaescu Iohannis contesta CCR, #Iohannis CCR lege eliminare taxe, #Iohannis contesta lege Dragnea , #PNL