Nicolaescu: Am discutat cu PSD, ne apropiem de candidaturi comune la Bucuresti

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 13:15
1353 citiri
Nicolaescu: Am discutat cu PSD, ne apropiem de candidaturi comune la Bucuresti
Foto: Intact Images

Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, ca in urma unei discutii cu liderul PSD din Capitala, Ecaterina Andronescu, pozitiile celor doua partide s-au apropiat foarte mult in sensul unor candidaturi comune la nivelul sectoarelor.

"Cred ca pozitiile noastre s-au apropiat foarte mult in sensul de a ne indeparta de o posibila candidatura pe liste separate. Nu sunt lucrurile batute in cuie, este o faza a negocierii, dar pozitiile exprimate de ambele partide ne dau aceasta speranta", a spus Nicolaescu.

El si-a exprimat convingerea ca "modul in care se vor face candidaturile pe sectoare va reusi sa armonizeze pozitiile celor doua partide, ceea ce inseamna ca vor putea avea candidaturi comune".

Presedintele PNL Bucuresti a evitat sa precizeze daca liberalii vor avea candidat la sectorul 6, aratand ca acest amanunt face parte din negocierea care inca nu a fost finalizata.

Nicolaescu a mai declarat ca in cadrul discutiilor de la nivelul Bucurestiului s-a stabilit si cum se vor coordona partidele din USL pentru campania electorala.

"S-a stabilit coordonarea mesajelor, astfel incat sa adunam din mesajele liberale si cele ale social-democratilor, care vor fi mesajele comune pe Bucuresti si care sa se plieze pe mesajele primarului general", a adaugat acesta, precizand ca este vorba despre strategia politica si ideologica.

"Pe liste comune, peste tot, vom avea un staff comun, care va avea o relatie de colaborare si cu staff-ul de campanie al primarului Sorin Oprescu", a mai declarat Nicolaescu.

Nicolaescu, trimis sa negocieze cu PSD candidaturile la sectoare

Despre o data probabila la care va avea loc lansarea candidatilor USL pentru alegerile locale, liderul PNL Bucuresti a precizat ca acest lucru se va stabili la nivelul conducerii USL.

Eugen Nicolaescu a mai afirmat ca PNL a declansat, in delegatiile permanente ale sectoarelor Capitalei, creionarea listelor candidatilor pentru Consiliul General.

Potrivit acestuia, urmeaza ca, vineri si marti, PNL Bucuresti sa audieze cei 60 de candidati propusi pe sectoare, din care se vor alege 18 candidati eligibili pentru CGMB.

"Pentru sectoare avem mai multe variante: toate sectoarele sa mearga sub sigla USL, anumite sectoare sa mearga sub sigla USL si anumite sectoare independent, si o a treia varianta in care toate sectoarele sa mearga independent, pe PNL, PSD si PC", a declarat, recent, Eugen Nicolaescu pentru Ziare.com

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca este posibil ca partidul sau sa aiba propriii candidati la primariile de sector din Capitala, daca PSD nu va fi de acord ca un liberal sa candideze la Primaria Sectorului 6.

Antonescu ar vrea candidati separati pentru Bucuresti - Ponta: Ar fi mai bine sa fim USL

Pe de alta parte, colegul sau de alianta, Victor Ponta, a sugerat ca ar fi mai bine sa se mearga pe candidati comuni, ai USL, insa a spus ca daca aceasta va fi alegerea PNL o va respecta, avand in vedere ca nu se poate face nimic cu forta.

Liberalii il sprijina pentru Primaria Sectorului 6 pe Rares Manescu, in timp ce social democratii si conservatorii mizeaza pe Stefan Florescu.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#USL candidati sectoare Bucuresti, #PNL candidati sectoare, #PNL PSD candidaturi comune, #Eugen Nicolaescu PNL candidati Bucuresti , #PNL