Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nicolaescu da vina pe "iresponsabilitatea PDL" pentru cresterea PP-DD in sondaje

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 15:30
2969 citiri
Nicolaescu da vina pe "iresponsabilitatea PDL" pentru cresterea PP-DD in sondaje
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a precizat, vineri, ca din cauza actiunilor economice si sociale iresponsabile ale PDL, "partide populiste, fara ideologie" ca PP-DD cresc in sondaje pentru ca exista oameni "dezamagiti, naivi" care isi indreapta atentia catre asemenea "pacalici".

"Eu cred ca in acest moment este un val de emotie pentru PP-DD, un val de emotie care se manifesta intotdeauna in situatii grele. Romania nu este intr-o situatie usoara, dar pentru mine este important ca USL isi mentine cota de incredere. Cota de incredere de aproximativ 60%.

Acesta este lucrul cel mai important. In rest, sigur 40% din viata politica trebuie sa fie acoperiti de restul partidelor politice. Problema complicata, din punctul meu de vedere, este alta, ca din cauza actiunii iresponsabile a PDL, in ceea ce inseamna activitate economica, sociala, furt, minciuna, hotie la un loc, cresc partide populiste, partide care nu au ideologie, care promit marea cu sarea fara sa aiba nimic in spate, cred ca asta marea problema pe care o are Romania", a sustinut Nicolaescu.

Liberalul a comentat rezultatele sondajelor recente care arata o crestere in sondaje a partidului condus de Dan Diaconescu.

Intrebat daca aceasta crestere a PP-DD este legata de privatizarea Oltchim, deputatul liberal Eugen Nicolaescu a spus ca, in opinia sa, fenomenul privatizarii combinatului nu avea timp sa se propage in randul populatiei.

"Nu, cred ca nu avea timp ca acest fenomen, aceasta situatie sa propage in populatie. Nu. Face parte dintr-o nemultumire a multor oameni care cred ca un partid care promite marea cu sarea poate sa si faca ceva. Din pacate, sunt multi oameni creduli, multi oameni naivi, multi oameni total dezamagiti de ce se intampla in Romania si atunci isi indreapta atentia si catre asemenea pacalici ca sa nu spun ceva mai mult si mai grav", a mai declarat acesta.

Referitor la scaderea in sondaje a USL, Nicolaescu a punctat ca Uniunea beneficiaza de un procent consolidat pentru alegerile legislative din 9 decembrie.

"Depinde cum privesti marja de eroare. E concret ca (USL - n. red.) isi mentine o medie de 60% ceea ce inseamna ca este un procent consolidat pentru alegerile parlamentare", a conchis vicepresedintele PNL.

USL ar obtine la alegerile parlamentare 58% din optiunile electoratului, fiind urmata in topul preferintelor de PP-DD, cu 18% din voturi, in timp ce Alianta Romania Dreapta ar obtine 16%, potrivit unui sondaj de opinie al CSCI comandat de RTV.

In acelasi timp, un sondaj IMAS realizat pentru "Adevarul" releva ca USL ar obtine 55% din voturi, in scadere cu 12% in trei luni, PDL-17,8%, iar PP-DD - 15,5%. UDMR ar obtine 5,3%, in timp ce restul formatiunilor politice nu ar depasi pragul electoral, potrivit aceleiasi surse. Sondajul CSCI a fost realizat in perioada 24 - 26 septembrie 2012, iar cel al IMAS in perioada 6-16 septembrie.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Nicolaescu PPDD populist sondaje, #crestere PPDD iresponsabilitate PDL, #PPDD creste sondaje , #PNL