Nicolaescu si Sova: Basescu va fi suspendat daca nu respecta nominalizarea USL pentru premier

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 22:42
2275 citiri
Nicolaescu si Sova: Basescu va fi suspendat daca nu respecta nominalizarea USL pentru premier
Foto: Adevarul

Presedintele PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, a sustinut, luni, ca presedintele Traian Basescu se poarta cu "aroganta" si "tupeu" ca si democrat - liberalii. El l-a acuzat pe seful statului ca face campanie electorala pentru PDL in incercarea de a salva cateva procente.

"Cateva idei cred ca sunt revelante la atitudinea presedintelui Traian Basescu. Prima si poate cea mai importanta este ca Traian Basescu se comporta cu aceeasi aroganta si cu acelasi tupeu pe care le-au dovedit cei de la PDL. Este o similitudine de nedescris intre cele doua tipuri de manifestari ale presedintelui si ale PDL", a spus Nicolaescu, citat de NewsIn.

Referitor la declaratiile presedintelui Traian Basescu privind alegerile parlamentare, Nicolaescu a subliniat ca seful statului face campanie electorala pentru PDL in incercarea de a salva cateva procente.

"Declaratiile referitoare la organizarea alegerilor fac parte din aceeasi strategie, de minciuna, de ura, de manipulare, de demagogie, ce sa va spun. Nu e nimic nou sub soare. El a spus asta-vara ca a fost fraudat referendumul, s-a dovedit ceva pana astazi? Nu! In consecinta de ce vorbeste? Pentru ca el vrea sa faca acum campanie pentru PDL, incearca sa salveze un procent, doua cate ori fi la PDL. Este de condamnat un asemenea om. Ma bucur ca nu e presedintele Romaniei", a mai adaugat liberalul.

El a mentionat ca interesul national nu il stabileste Traian Basescu, ci poporul roman prin vot, apreciind ca daca USL primeste peste 50% la alegerile parlamentare presedintele va trebui sa respecte acest lucru si sa desemneze un premier din partea USL.

"Interesul national nu il stabileste Traian Basescu. Interesul national il stabileste poporul roman prin vot. Daca poporul roman da vot de 51%, 60%, 70% USL, atunci acela este interesul national, iar daca Traian Basescu trebuie sa il respecte, daca nu pleaca acasa imediat. Simplu", a conchis acesta.

Basescu, atac la Parlament: Au castigat romanii vreun leu din suspendarea mea?

Dan Sova: Il suspendam pe Basescu daca nu-l va nominaliza pe Ponta

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, a avertizat si el ca Traian Basescu va fi suspendat daca nu va respecta nominalizarea USL pentru functia de premier.

"Pozitia USL este ca daca noi vom lua peste 50% singura propunere de premier pe care o vom avea este actualul premier Victor Ponta. Daca domnul presedinte Basescu refuza nominalizarea, atunci il vom suspenda si mergem din nou la referendum pentru demitere", a declarat Sova, citat de Adevarul.

Ministrul a adaugat ca Basescu trebuia sa se angajeze ca va respecta votul oamenilor.

"Raspunsul corect si democratic al presedintelui ar fi fost ca va desemna un premier propus de majoritatea care va rezulta din alegeri - adica respectarea votului popular. Interesul national e o chestiune foarte abstracta pentru presedintele Basescu", a concluzionat Sova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Eugen Nicolaescu suspendare Basescu, #Eugen Nicolaescu Basescu PDL, #Eugen Nicolaescu alegeri USL , #PNL