Nicolaescu, despre reactia CE in cazul Diaconu: Bruxelles-ul se poarta ca un inspector

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 13:10
2226 citiri
Nicolaescu, despre reactia CE in cazul Diaconu: Bruxelles-ul se poarta ca un inspector
Foto: Arhiva Ziare.com

Eugen Nicolaescu, viceliderul deputatilor PNL, a declarat miercuri ca reactia Comisiei Europene la decizia Senatului de a-i permite lui Mircea Diaconu sa-si pastreze mandatul de parlamentar poate fi comparata cu aceea a unui inspector care "da certificate de buna purtare".

"Senatul este consecvent in modul in care a tratat acest caz, acest subiect si anume Senatul este cel care i-a permis lui Mircea Diaconu sa cumuleze cele doua functii, i-a dat aprobare sa desfasoare si activitatea de senator si cea de director de teatru si cred ca in aceasta situatie, Senatul nu se putea delimita de propria decizie pe care o luase. (...)

O a treia abordare si care ma deranjeaza si mai tare este pozitia Comisiei Europene. In mod normal, Comisia Europeana, cand exista o asemenea situatie ar trebui sa provoace si sa promoveze cu sinceritate dialogul cu tarile membre, nu sa se constituie intr-un inspector care vine si-ti spune ca esti bun sau esti rau, care-ti da certificate de buna purtare. Cred ca aici este o greseala fundamentala a Comisiei Europene, ca se situeaza pe o asemenea pozitie!", a declarat, la RFI Romania, Eugen Nicolaescu.

Acesta a mai cerut ANI sa respecte decizia Senatului, pentru ca nu este deasupra legii si nu poate face orice isi doreste.

"Ma deranjeaza foarte tare ca o organizatie guvernamentala, cum este Agentia Nationala de Integritate nu tine cont de ceea ce pana la urma Legislativul decide, pentru ca si ANI trebuie sa lucreze in conformitate cu documentele pe care Parlamentul le da pe piata publica din Romania. Pana la urma, deciziile Parlamentului din punct de vedere legislativ sunt obligatorii pentru toate institutiile statului, dar ANI se considera deasupra si face ce vrea", a mai spus Nicolaescu.

Purtator de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray a declarat, marti, ca institutia pe care o reprezinta regreta decizia Senatului roman de a nu da curs unei sentinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul senatorului Mircea Diaconu. El a subliniat ca decizia senatorilor este in contradictie cu solicitarea Bruxelles-ului, inclusa in ultimul raport MCV, de "a cere demisia membrilor Parlamentului cu decizii finale de incompatibilitate".

Citeste mai mult despre Nicolaescu, despre reactia CE in cazul Diaconu: Bruxelles-ul se poarta ca un inspector pe RFI.ro

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Mircea Diaconu senator incompatibilitate, #Eugen Nicolaescu Mircea Diaconu incompatibilitate, #Comisia Europeana decizie Diaconu, #ANI decizie Diaconu , #PNL