Nicolaescu: La sectoare, partidele din USL ar trebui sa mearga separat

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 16:54
2255 citiri
Nicolaescu: La sectoare, partidele din USL ar trebui sa mearga separat
Foto: Arhiva

Liderul PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, nu exclude ideea unor candidaturi separate ale PSD si PNL la sectoarele Capitalei, dar spune ca inca se mai poarta negocieri pe acest subiect intre cele trei partide din USL, existand mai multe variante posibile.

"Se pot face multe analize si multe evaluari. In primul rand, noi avem in protocol obligativitatea de a merge pe USL numai la Consiliul General si pe primarul Capitalei, ceea ce e batut in cuie. Noi am spus ca vom merge pe mana lui Sorin Oprescu, care va candida ca independent, dar il vom sustine, USL nu isi va desemna alt candidat.

Deja miercuri am avut o intalnire in cadrul Biroului de coordonare pe Bucuresti in care am stabilit foarte multe lucruri referitoare la desemnarea candidatilor pentru Consiliul General din partea PNL, in cadrul USL. Maine avem o intalnire cu PSD Bucuresti, tot asa, pentru ca sa discutam probleme tehnice, care sunt importante pentru ca daca nu ai toate candidaturile puse la punct.

Pentru sectoare avem mai multe variante: toate sectoarele sa mearga sub sigla USL, anumite sectoare sa mearga sub sigla USL si anumite sectoare independent, si o a treia varianta in care toate sectoarele sa mearga independent, pe PNL, PSD si PC", a declarat Eugen Nicolaescu pentru Ziare.com.

Acesta ne-a explicat ca decizia finala se va lua dupa incheierea negocierilor intre PSD si ACD, dar, in opinia sa, PSD si PNL si-ar maximiza rezultatele daca ar candida separat.

"Daca ma intrebati pe mine personal, eu cred ca din punct de vedere al interesului electoral al fiecarui partid ar fi bine sa mearga fiecare separat. Pentru ca in felul acesta ar creste zestrea electorala a fiecarui partid in parte. Nu am mai avea segmente de electorat din Bucuresti care nu ar vota PNL din cauza faptului ca este sub sigla USL, sau nu ar vota PSD pentru ca este sub sigla USL, in schimb, ar vota PNL sau PSD.

S-ar strange mai multe voturi din punct de vedere electoral. Daca ar fi sa ne ducem dupa interesul simplu de partid, atunci este clar ca la sectoare ar trebui sa mergem separat. Dar se fac anumite evaluari si simulari: ce diferenta in minus ar putea sa inregistreze USL daca s-ar merge la anumite sectoare o parte sub sigla USL si o parte separat? Ce s-ar intampla?", a mai explicat liderul liberalilor bucuresteni.

Eugen Nicolaescu a dezvaluit tinta electorala a USL explicand ca acesta este motivul pentru care este dificil de luat o decizie in privinta candidaturilor in comun sau separate.

"Noi ne-am propus, de fapt, sa avem 33 de consilieri municipali in Consiliul General, adica o majoritate confortabila, astfel incat sa se poata realiza marile obiective ale Capitalei. Si stim foarte bine ca votul pentru consiliul local este legat de Consiliul General. Facem calcule, mi-e greu sa va spun in acest moment care va fi decizia", a completat deputatul liberal.

Primaria sectorului 6, cea mai ravnita

Eugen Nicolaescu a mai explicat care este stadiul nominalizarii candidatilor la sectoarele Capitalei.

"PNL are deja adjudecate doua sectoare, 1 si 4, acolo unde candideaza Andrei Chiliman si Cristian Popescu Piedone. Sectorul 5 este al primarului in exercitiu, Marian Vanghelie, si a ramas ca sectoarele 2, 3 si 6 sa fie impartite intre PNL si PSD.

Din punct de vedere electoral, noi consideram ca in sectorul 6 avem cele mai multe sanse, deci, teoretic, sectoarele 2 si 3 ar trebui sa revina PSD. Dar acest lucru inca nu s-a discutat", a declarat Eugen Nicolaescu, confirmand faptul ca PNL il sustine la sectorul 6 pe Rares Manescu.

"Dupa sondajele noastre, se pare ca are cea mai mare sansa", a punctat acesta.

Intrebat cum comenteaza declaratiile conservatorului Stefan Florescu, care a anuntat ca este decis sa candideze la primaria sectorului 6 chiar daca nu este sustinut de USL, Eugen Nicolaescu a raspuns: "Eu cred ca fiecare om e liber sa faca ceea ce crede de cuviinta si fiecare e liber sa isi exprime un punct de vedere. Domnul Florescu probabil ca vrea sa candideze la primarie. Neavand cum sa fie sustinut de ACD, de PNL, de PC, de PSD, atunci probabil ca va incerca sa candideze independent. Nu stiu sa va spun, pentru ca noi nu am discutat despre domnul Florescu pana acum. Am discutat numai despre faptul ca PNL doreste sectorul 6 unde, conform sondajelor, are sansa sa il invinga pe primarul in exercitiu, Cristian Poteras".

Liderul PNL Bucuresti a mai declarat ca este prematur sa se vorbeasca despre o lansare de candidati ai USL in Capitala. "Ideea unei lansari pe Bucuresti inca nu s-a discutat, se va discuta la strategia globala a campaniei pentru USL, atunci cand vom avea negocierile incheiate. Ce lansare sa facem pentru Bucuresti? Una pentru USL si una pentru fiecare sector in parte, in cazul in care vor exista candidaturi separate?", a completat deputatul Eugen Nicolaescu.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Eugen Nicolaescu candidati sectoare USL separat, #PSD PNL candidati sectoare, #Stefan Florescu candidat sector6 , #PNL