Nicolaescu: Parlamentul sa decida un al doilea tur de scrutin al referendumului!

Joi, 02 August 2012, ora 10:53
7492 citiri
Nicolaescu: Parlamentul sa decida un al doilea tur de scrutin al referendumului!

Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, este de parere ca organizarea unui al doilea referendum este "calea de urmat" a Parlamentului in acest caz.

Deputatul liberal a afirmat, pentru RFI Romania, ca Parlamentul ar trebui sa decida organizarea unui al doilea referendum, daca rezultatele consultarii populare din 29 iulie nu vor fi confirmate de Curtea Constitutionala.

"Daca la nivelul Curtii se va opta pentru aceasta varianta - nu s-au intrunit conditiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, - aceasta concluzie va fi comunicata Parlamentului. Parlamentul, tot in baza unei hotarari a Curtii Constitutionale va trebui sa decida calea de urmat. Si atunci, probabil, la nivelul Parlamentului va trebui sa vedem care este calea de urmat.

Eu cred ca in acest moment o singura cale are Parlamentul si anume sa constate ca nu este simetrie juridica intre alegerea si demiterea presedintelui, ca este nevoie sa fie completata legislatia, in sensul de a se finaliza si demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent cati se prezinta la vot, asa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea presedintelui si sa se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin. Eu cred ca asta este calea corecta si calea legislativa, impusa chiar de spiritul Constitutiei", a declarat Eugen Nicolaescu.

Intrebat daca nu ar fi totusi neobisnuita organizarea unui al doilea tur de scrutin al referendumului, Eugen Nicolaescu a raspuns, precizand ca e vorba de o opinie personala: "Daca pana acum, legislatia nu a fost dusa pana la capat, trebuie s-o ducem pana la capat si atunci sa rezolvam problema in spiritul legislatiei corecte si nu cum ni s-ar parea noua ca e bine. Eu asa opinez".

Curtea Constitutionala a reluat joi dimineata sedinta pe tema rezultatului referendumului de demitere a presedintelui suspendat, Traian Basescu.

Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor au declarat ca institutiei i-au fost cerute de catre Curtea Constitutionala, miercuri, precizari privind numarul de persoane aflate pe listele electorale in 29 iulie si ca a fost deja comunicat ca acesta este de 18.292.514.

Citeste mai multe despre Eugen Nicolaescu: Parlamentul are o singura cale - sa decida un al doilea tur de scrutin al referendumului!, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Eugen Nicolaescu scrutin referendum, #Nicolaescu repetare referendum, #Nicolaescu Parlament scrutin referendum, #CCR decizie referendum , #PNL