Nicolicea il critica aspru pe Toader: Se lauda ca a carpit Legile Justitiei cum a impus CCR. Pe Lazar il lasa sa iasa la pensie

Marti, 05 Martie 2019, ora 11:46
7417 citiri
Nicolicea il critica aspru pe Toader: Se lauda ca a carpit Legile Justitiei cum a impus CCR. Pe Lazar il lasa sa iasa la pensie
Foto: Ovidiu Matiu/Mediafax/Hepta.ro

Eugen Nicolicea sustine ca Tudorel Toader "a taraganat" revocarea din functie a procurorului general. Deputatul PSD a adaugat ironic ca ministrul Justitiei a fost "mai impresionat" de activitatea lui Augustin Lazar decat de cea a Laurei Codruta Kovesi, din moment ce il lasa pe acesta sa iasa la pensie.

"Aici nu poate sa ii nege nimeni ministrului ca a inceput procesul de evaluare si a inceput procesul de revocare, in cazul Laurei Codruta Kovesi. La Lazar se vede ca a taraganat revocarea acestuia si vad ca il lasa la pensie. Nu vad de ce ar trebui sa se opreasca si sa mearga mai departe in a cere revocarea. Se pare ca a fost mai impresionat de activitatea domnul Lazar si i-a ingaduit sa iasa la pensie", a afirmat Eugen Nicolicea, marti, la Antena3.

Social-democratul a vorbit si despre felul in care a initiat Toader ordonantele de urgenta in domeniul Justitiei. Nicolicea a precizat ca ministrul Justitiei se lauda ca a facut modificarile impuse de CCR, insa daca ai astfel de actiuni doar dupa deciziile Curtii Constitutionale, inseamna ca nu construiesti nimic nou.

"In ceea ce priveste ca administrator ramane sa il credem, desi Opozitia insereaza critici la anumite chestiuni necesare mersului Justitiei, critici cu care nu sunt de acord. In ceea ce priveste calitatea de ministru, nu pot sa vin cu critici, dar se lauda cu ce lucruri nu a facut.

Spunea ca nu a produs proiectul de Coduri, proiectul pe Legile Justitiei. Aici nu sunt de acord. Delimitarea pe care a facut-o fata de Parlament si cei care sustin. Daca sunt 'proaste' e meritul Parlamentului. El inaintase Parlamentului legile lui Pruna. De aceea, Parlamentul a trebuit sa faca alte proiecte.

Nu puteam sa mergem cu legile lui Pruna mai departe. A initiat-o selectiv, in sensul ca anumite prevederi au incercat sa fie implementate. Domnul Toader se lauda ca a facut modificarile pe care le-a impus CCR. Daca faci doar ce spune Curtea, tu carpesti, nu construiesti ceva nou. Ori daca faci dupa ce Curtea decide, inseamna ca nu faci nimic inainte ca CCR sa o ia inainte", a mai spus deputatul PSD.

Ministrul Justitiei a anuntat, pe 21 februarie, ca declanseaza procedura de numire a unui nou procuror general, precizand ca pana la finalul lunii aprilie, cand expira mandatul lui Augustin Lazar, Romania va avea un nou procuror general.

Tudorel Toader a declansat procedura de revocare a lui Augustin Lazar din functia de procuror general in data de 24 octombrie 2018, procedura fiind avizata negativ de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu il va revoca pe Lazar din functie.

Mandatul lui in fruntea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) expira pe 27 aprilie.

Iata bilantul celor doi ani de mandat ai lui Tudorel Toader la Ministerul Justitiei

Citeste si Iohannis: Nu il voi revoca pe Augustin Lazar din functia de procuror general, face o treaba foarte buna acolo

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicolicea critici Tudorel Toader, #Nicolicea atac Tudorel Toader , #PSD