Nicolicea neaga ca PSD vrea sa reincrimineze insulta si calomnia: Am vorbit despre infractiunea de ultraj

Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 12:10
3332 citiri
Nicolicea neaga ca PSD vrea sa reincrimineze insulta si calomnia: Am vorbit despre infractiunea de ultraj
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Eugen Nicolicea acuza Opozitia de propagarea fenomenului fake news, dupa ce in spatiul public a aparut informatia potrivit careia PSD ar sustine reincriminarea insultei si a calomniei. Social-democratul a precizat ca el s-a referit doar la infractiunea de ultraj.

"Neavand ce masuri concrete sa prezinte publicului, 'nu lasa niciodata adevarul sa strice o stire' pare sa fie deviza dupa care functioneaza Opozitia zilelor noastre. Se repeta cu indarjire in ultimele zile ca as fi sustinut in mod public necesitarea reincriminarii insultei si calomniei.

Ba mai mult, se insinueaza ca aceasta declaratie ar fi fost facuta chiar in cadrul unei conferinte de presa. Falsul este grosolan de aceasta data", a afirmat Eugen Nicolicea, intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Camerei Deputatilor.

Social-democratul acuza ca dorinta de a obtine puterea a determinat Opozitia sa inventeze lucruri.

"Dorinta de anarhism si slabirea cu orice pret a capacitatii statului de a opri periclitarea ordinii publice este atat de puternica pentru aceste personaje care au ca unic scop obtinerea puterii prin mijloace nedemocratice, incat au inceput pur si simplu sa inventeze. Am vorbit despre infractiunea de ultraj, nu despre reincriminarea insultei si calomniei.

Sunt chestiuni total diferite, iar diferentele sunt profunde. Este alarmant ca aceasta informatie falsa a fost distribuita fara nicio verificare. Sa nu faci aceasta diferenta, dar sa fii primul care comenteaza modificarile legislative care vizeaza domeniul penal, este deosebit de grav.

Gravitatea este ca prezinta raul ca fiind bine iar binele ca fiind rau, fara nicio minima remuscare, ceea ce dauneaza profund societatii", a completat Nicolicea.

Deputatul PSD a mai precizat ca "verificarea era simpla, daca scopul ar fi fost informarea corecta a publicului" si ca intreaga conferinta pe care a sustinut-o la Sibiu, lunea trecuta, putea fi urmarita pe internet.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea si secretarul general al PSD Codrin Stefanescu au sustinut, lunea trecuta, o conferinta de presa de la Sibiu. Cei doi au vorbit despre despre necesitatea modificarii legislative a prevederilor referitoare la ultraj, in sensul in care ultrajul pentru insulta nu mai poate fi aplicat, deoarece nu mai constituie infractiune.

"Ultrajul este in conexare cu alte infractiuni care nu mai exista. Spre exemplu, ultraj pentru insulta nu se poate aplica, tinand cont ca insulta nu mai este infractiune. Ultrajul pentru insulta se sanctioneaza cu pedeapsa pentru acea infractiune, adica pentru insulta, zero ani, zic eu la care se mai adauga o treime din pedeapsa respectiva, adica o treime din zero.

Pe cale de consecinta, ati vazut o mie de cazuri in care politisti, judecatori, procurori, ca sa nu zic si demnitari, sunt injurati, insultati pe motiv ca nu are nimeni ce le face si evident ca trebuie reformulat.

In momentul in care a fost dezincriminata aceasta infractiune, trebuia reformulata de atunci cealalta infractiune care facea referire la ceva ce nu mai exista. Bineinteles ca o sustin (intrebat daca sustine modificarea - n.red.) ", a afirmat Nicolicea.

Inaintea conferintei de presa de la Sibiu, social-democratii Codrin Stefanescu, Eugen Nicolicea si ministrul Turismului, Bogdan Trif, au fost huiduiti de protestatari, la Sibiu. Liderii PSD au incercat sa discute cu oamenii, insa acestia au continuat sa scandeze impotriva lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PSD insulta calomnie, #Nicolicea infractiune ultraj , #PSD