Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce s-au unit PSD si UNPR si ce isi propun

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 18:00
5089 citiri
De ce s-au unit PSD si UNPR si ce isi propun
Foto: Antena 1

Alianta de Centru Stanga este deocamdata doar o alianta politica, a explicat vicepresedinte UNPR Eugen Nicolicea pentru Ziare.com, chiar daca exista si obiective electorale comune. UNPR nu isi propune deocamdata sa intre in USL. "Daca vroiam sa intram, intram din prima", a mai spus deputatul.

"Cazul care se discuta acum este, de fapt, cererea noastra de inscriere la tribunal a Aliantei. Inseamna legalizarea si oficializarea protocoalelor anterior semnate, pe care le stie toata lumea, intre PSD si UNPR. Ele au inceput cu sustinerea data de catre PSD la initiativa noastra de a taxa marile averi si sustinerea de catre noi a votarii Guvernului Ponta. Acesta a fost primul protocol. Si au mai fost dupa aceea ...

Inscrierea Aliantei politice de Centru Stanga (ASC) se face la tribunal, unde, conform Legii 14 a partidelor politice, fiecare partid isi depune statutul, actele, datele de identificare, precum si protocoalele in baza carora se face aceasta alianta. Alianta reprezinta o coagulare a fortelor de centru-stanga.

Dupa cum ati vazut, si dreapta cauta noi solutii, aliante, coagulare. Nici stanga nu sta imobila, dupa cum vedeti", a explicat pe larg liderul deputatilor UNPR pentru Ziare.com.

PSD si "tradatorii" din UNPR se aliaza pe furis, la tribunal (Video)

Eugen Nicolicea a mai precizat ca o alianta politica se inscrie la tribunal, in timp ce alianta electorala se inscrie la BEC (Biroul Electoral Central).

"Nici nu puteam sa facem o alianta electorala, ca nu e BEC-ul constituit. Alianta electorala e valabila doar pentru alegerile respective. Alianta politica este un proiect, o forma de asociere intre partidele politice, doctrinara, ceea ce este cu totul altceva si dureaza pana cand este anulata de catre una dintre parti.

Pe cand alianta electorala nu are alt scop decat participarea impreuna la alegeri", a mai adaugat acesta, in incercarea de a inlatura confuziile aparute in presa vineri la adresa inregistrarii legale a noii aliante politice.

Ca si concluzie, Eugen Nicolicea a respins acuzatiile potrivit carora PSD si UNPR s-au ferit de ochii presei atunci cand s-au inscris la tribunal, spunand ca protocoalele semnate erau publice si ca ceea ce s-a intamplat zilele acestea a fost doar o formalitate.

"Protocoalele au fost anuntate, ce altceva aveam de anuntat, ca am depus actele? Nu a fost nimic pe ascuns, iar legea partidelor prevede obligativitatea publicarii anuntului respectiv intr-un cotidian de mare tiraj. La 'Mica publicitate' am ajuns pentru ca asa ne obliga legea sa trimitem acolo anuntul".

Ce urmeaza?

Intrebat care va fi pozitia ASC, fata de USL, mai exact daca va fi corespondentul Aliantei de Centru Dreapta, formata din PNL si PC, Eugen Nicolicea a raspuns:

"Evident ca vom colabora, daca PSD e membru in USL. Nu putem sa fim ostili, nu? Dar daca vroiam sa intram, intram din prima. Daca scopul era intrarea in USL o faceam din prima, ne duceam acum la tribunal si spuneam 'Am intrat in USL'. Nu aveam de ce sa facem ACS, ca sa intram in USL.

Cele doua subiecte nu au nicio legatura unul cu altul si nu se exclud, pe de alta parte. Intrarea in USL, daca vrem, o facem maine, ca si pe aceasta, tot la tribunal. Proiectul principal, pe care nu il vede lumea care se gandeste doar despre alegeri, este acela de coagulare a fortelor de centru-stanga".

Cristian Rizea, despre alianta cu UNPR: Fostii colegi sa stea doi ani in penitenta

De asemenea, vicepresedintele UNPR a mai precizat ca deocamdata nu se poarta discutii si cu alte formatiuni politice pentru intrarea in ACS.

"ACS s-a inscris la tribunal si nu e decat intre noi. Deocamdata nu purtam negocieri, pana nu se incrie ACS. Dupa aceea, daca mai apar forte care doresc sa se inscrie in aceasta alianta, vom discuta la vremea respectiva. Primul pas pe care trebuie sa il facem este sa existam noi", a spus acesta, adaugand ca ii este dificil sa raspunda ce alte formatiuni ar putea intra in ACS, pentru ca "nu prea s-au mai declarat si alte formatiuni de centru-stanga".

"Daca partea dreapta e destul de stufoasa, in partea de stanga nu prea...", a mai punctat Eugen Nicolicea.

In ceea ce priveste Partidul Poporului Dan Diaconescu, acesta a spus ca nu ii cunoaste statutul, asa ca nu il poate cataloga drept partid de stanga, de centru sau de dreapta.

Intrebat daca PSD si UNPR vor avea candidaturi comune la alegerile din toamna, Eugen Nicolicea a raspuns: "Nu. Avem in vedere doar o alianta politica, dar ca alianta politica e evident ca ai in vedere ca obiective si alegerile parlamentare. Va exista un sprijin reciproc".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Alianta Centru Stanga, #alianta PSD UNPR, #Eugen Nicolicea alianta PSD , #stiri Eugen Nicolicea