Disputa intre ministrul de Finante si seful ANAF din cauza banilor pe care vor sa-i ceara lui Iohannis

Joi, 19 Iulie 2018, ora 14:45
8237 citiri
Disputa intre ministrul de Finante si seful ANAF din cauza banilor pe care vor sa-i ceara lui Iohannis
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Modul cum poate obtine Fiscul banii de chirie de la presedintele Klaus Iohannis pe casa pierduta din Sibiu baga zazanie intre ministrul de Finante si seful ANAF, colegi din PSD.

Acum cateva zile, acelasi ministru Teodorovici a declarat ca imobilul respectiv nu este in proprietatea statului. Deocamdata.

Ce spun acum Teodorovici si Misa

Ministrul Finantelor i-a cerut lui Ionut Misa, seful ANAF, sa-i dovedeasca daca a solicitat catre Cartea Funciara ca imobilul care a apartinut familiei presedintelui sa intre in proprietatea statului.

"Am cerut ANAF-ului sa-mi dovedeasca daca s-a cerut in mod clar catre Cartea Funciara includerea acelui imobil sau nu. Mi s-a transmis un document. Am vazut ca mi-au trimis un document prin care se face o solicitare de radiere din Cartea Funciara", a spus Teodorovici.

Ministrul a precizat ca acum ANAF va trebui sa faca o noua solicitare oficiala catre Cartea Funciara prin care sa ceara ca acel imobil sa fie declarat al statului.

"Daca vor raspunde ca nu, macar stim ca aceasta cale nu poate fi urmata. Daca raspund ca da, in ziua doi (se face - n.red.) notificarea sumei de plata si dobanzi si ce mai este acolo", a adaugat Teodorovici.

Intrebat daca ii va cere demisia colegului Misa din acest motiv, Teodorovici a raspuns: "Nu vreau sa-i stric concediul".

La randul sau, seful ANAF a oferit explicatii la Antena3:.

"Vreau sa va spun ca ANAF este organ de executare silita. Pentru a se recupera o creanta, trebuie sa aiba un titlu si, pana in momentul de fata, ANAF nu a primit de la Ministerul de Finante un titlu pe care ulterior sa-l execute. Un titlu care sa ateste ca statul roman este proprietarul acestui imobil".

Istoria unei case indelung disputate

Imobilul cu numarul 29 de pe strada Nicolae Balcescu din centrul Sibiului, din care sotii Iohannis au cumparat jumatate la inceputul lunii iunie 1999, a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora casa a ajuns in proprietatea statului roman.

In anul 1997, casa a fost cumparata de chiriasi, iar in 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat imobilul au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns in proprietatea familiei presedintelui, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea, iar fostii chiriasi au cerut in instanta anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept a lui Nicolae Bastea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Brasov, iar la jumatatea lunii noiembrie 2015 presedintele Klaus Iohannis a facut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Brasov, care a mentinut decizia Tribunalului Brasov.

Carmen si Klaus Iohannis au cerut atunci stramutarea dosarului.

In aprilie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca dosarul sa fie stramutat de la Curtea de Apel Brasov la Curtea de Apel Pitesti, care a trebuit sa se pronunte pe o contestatie in anulare depusa de famillia Iohannis.

In luna februarie 2017, presedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului.

La inceputul lunii iulie, Liviu Dragnea a spus ca este ingrijorat de activitatea Fiscului si ca ii va intreba pe seful ANAF, Ionut Misa, si pe ministrul de Finante "cand au de gand sa recupereze banii de la domnul Iohannis".

Apoi, Teodorovici a transmis ca ANAF a inceput actiunea de recuperare a banilor incasati de familia Iohannis din inchirierea casei pe care a pierdut-o in instanta.

Citeste si Teodorovici arata cum va lua Fiscul banii de la Iohannis pentru casa din Sibiu, dar recunoaste din nou ca imobilul nu e in proprietatea statului

A.G.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Eugen Teodorovici Misa casa Iohannis, #Teodorovici Misa casa Iohannis , #ministrul Finantelor Publice