Ziare.com

Teodorovici vrea ca regulile UE sa se aplice de la caz la caz si in functie de fiecare stat

Vineri, 14 Iunie 2019, ora 17:19

   

Teodorovici vrea ca regulile UE sa se aplice de la caz la caz si in functie de fiecare stat
O interpretare personala a regulilor Uniunii Europene o are ministrul roman de Finante, Eugen Teodorovici: sa se aplice de la caz la caz si tinand cont de specificul fiecarui stat membru.

"In calitate de ministru de Finante, avand in vedere si experienta tarii mele, am spus intotdeauna ca trebuie sa discutam cu toate statele membre pentru a vedea care sunt problemele reale.

Sa vedem daca, uneori, regulile UE trebuie adaptate, pentru ca acum situatia este diferita, atat in UE cat si la nivel international, dar si sa discutam situatia de la caz la caz, pentru toate statele membre. Nu sunt fanul aplicarii unor reguli orizontale pentru toate statele membre in acelasi fel.

Trebuie tinut cont de toate aspectele, nu doar de deficit. Este vorba despre toate regulile din UE. Cred ca aceasta este o obligatie pentru urmatoarea Comisie, sa incerce sa aiba acest tip de abordare pentru ca, inca odata, trebuie sa avem aceleasi principii, dar regulile trebuie aplicate de la caz la caz", a spus Eugen Teodorovici, care prezideaza la Luxemburg ultima reuniune ECOFIN pe perioada Presedintiei romane a Consiliului UE, citat de CNBC.

Comisia Europeana a recomandat, in data de 5 iunie, demararea unei proceduri de deficit excesiv pentru Italia, dupa ce a ajuns la concluzia ca aceasta nu respecta regulile bugetare ale Uniunii Europene din cauza majorarii datoriei sale publice. Statele membre UE au la dispozitie 15 zile pentru a se pronunta asupra analizei Executivului comunitar.

Comisia Europeana, care supervizeaza planurile bugetare pentru cele 28 de state membre, a anuntat ca datoria publica a Italiei a depasit 132% din Produsul Intern Brut in 2018, cu mult peste limita de 60% din PIB prevazuta in normele UE. In acest an, datoria publica a Italiei este prognozata sa ajunga la 135% din PIB.

Dupa ce va primi unda verde din partea statelor UE, Comisia va decide daca va recomanda in mod oficial demararea procedurii disciplinare, care ar putea duce la sanctiuni financiare impotriva Romei, impreuna cu recomandari pentru autoritatile de la Roma pentru a-si corecta traiectoria bugetara.

Decizia finala cu privire la demararea unei proceduri va fi luata de ministrii de Finante din UE cel mai probabil la reuniunea lor din 8-9 iulie.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre UE reguli Teodorovici
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6438 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da, dom'le, asea trebe să fie!

Că doar asea ne invată pesedeu' nost iuit, unde-i lege, musai să fie si tocmeală.

 

Ca si legile: de la om la om. Esti in PSD? Poti sa furi!

Nu esti in PSD? Se aplica legea.

Astept ca KKR-aii sa dea o decizie in acest sens, sa elibereze detinutii politici, in frunte cu Dragnea.

Figurantul acesta cu aere de Caesar in partea cu..

... "barbat al tuturor femeilor (PSD-iste) si fimeie a tuturor barbatilor (PSD-isti)", vrea de la UE Legi cu "Piua, nu se pune", vrea ca in limbi straine doar s-o dea, iar nu s-o ia.
Intelege mai greu din straineza ceea ce e clar la noi ce-i hora calugareasca :
"Strngeti hora, nu fiti hoti, sa o luam la ruc cu toti."
Puneti-i frunzulita de laur pe tamplele-i porumbace de crai vestejit, si veti afla miezul maro si tranjos al acestui pitzifenlic, ce n-a auzit batrani care spuneau :
"Decat sa-ti iasa vorbe, mai bine sa-ti iasa noada cchurului.
Poti sa faci ce-ai face, ti-ai transformat numele in porecla, iar porecla in renume.
E drept ca-i greu pana laa neputinta ppaduchelui sa nu iasa el, doldora, in frunte, sau asa-i cand llatzeii ajung in gene, ba chiar in genele... natiunii !!!

absolut

intr-o tara guvernata de hoti ar trebui ca legile sa fie optionale. e si in constitutie, nimeni nu e mai presus de lege, in afara psd.

daca poporul ii iubeste, cum sa ii trimiti la puscarie pentru cateva milioane de euro? iar parte din furat nici nu era pentru ei, era pentru partidul care e in tot si toate, deci practic era ceva intre filantropie si haiducie unde iau de la bogatii din ue si dau la saracii din partid sa aiba si ei de o vila cu piscina ca tot omu.

legile optionale au fost visul psd din totdeauna iar dragnea e martirul cauzei, un sfant printre oameni

Egalitate

Pai anterior ziceau ca nu mai vor dublu standard, acum ce facem ? Doar cand ne convine?

"1. Susținerea unei Uniuni Europene cu o singură viteză, in care toate statele membre să se bucure de aceleași drepturi și beneficii.

2. Acțiunea tuturor forțelor politice din Romania pentru inlăturarea dublului standard in Uniunea Europeană. Nimic din ce este permis in alte state membre să nu fie interzis in Romania, iar ceea ce este respectat in alte state să fie respectat și in Romania.

3. Condamnarea protocoalelor secrete incheiate intre instituțiile din sistemul judiciar și alte instituții. Justiția trebuie să fie independentă și transparentă.

4. Asigurarea și garantarea independenței judecătorilor față de influențele politice, cat și față de orice altă formă de presiune exercitată asupra acestora.

5. Garantarea și respectarea in totalitate, inclusiv prin procesul de legiferare, a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și condamnarea publică a oricărei forme de abuz.

6. Armonizarea legislației romanești la valorile și principiile europene pentru inlăturarea oricăror forme de discriminare din societatea romanească.

7. Promovarea la nivelul Uniunii Europene a instituirii salariului minim european valabil pentru companiile care activează in mai multe state membre, astfel incat să se elimine discriminarea in privința salarizării pe teritoriul Uniunii".

Epitaf laa ce-aam scris mi sus :

Teodorovici, ia sa vezi in PSD, ce-ti pot ficiorul Brutus, si altii Caius, Casca.
De sa dai cu cusma de pamant de sa se dihoace din cusaturi de cel "buf" (adica tun) , si sa strigi fo N-shpe ani "Hai Libi !"
Dupa atatatea buzdugane, e musai sa inveti si ciocanelul muzical al judelui.m, pe refren de "Mai intoarce, Doamne, roata..."
Vorba Eccleziastului :
"E un timp pentu toate".
Sau, mai de pe langa casa omului :
"Putintica rabdare, stimabile !"...

PSD vrea sa aplice doar regulile care permit coruptia si hotia!

Cum le zicea Veorica europenilor? Romanii nu sunt mai corupti fatza de restul europenilor, ci doar sunt "diferente culturale"!

 

Disco Boy Urlando vrea o Eurpa à la carte :)))

In care fiecare stat da cat poate si ia cat vrea :)))
Adica un fel de Uniune Europeana Comunista :)))
Tremura carnea pe Putin de placere :)))

 

asta mai lipsea

Pai si cum o mai poti numi regula UE daca fiecare o modeleaza dupa bunul plac. Atunci nu mai este regula.

 

Interesant

E greu cu UE asta !
Sa nu te lase sa furi !
E foarte greu sa mai fii mafiot PSD-ist in ziua de astazi !

 

Cat tupeu psd-ist, ne face prosti pe fata!

Daca cineva mai credea sau spera la un pic de bun simt de la PSD... la votat si data viitoare!

 

Asta e dus cu pluta

E ca si cind ma duc la bani si cer bani cu imprumut dar banca trebuie sa imi acorde imprumut preferential pe baza caror criterii?
Asta e normal?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor