PNL ii cere lui Teodorovici sa spuna la consultari cum compenseaza scaderea taxelor

Vineri, 14 August 2015, ora 17:50
2147 citiri
PNL ii cere lui Teodorovici sa spuna la consultari cum compenseaza scaderea taxelor
Foto: Facebook / Eugen Teodorovici

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu, a declarat, ca la intalnirea pe tema Codului Fiscal, ministrul Finantelor ar trebui sa prezinte impactul bugetar si masurile de compensare a reducerii impozitelor si taxelor, aratand ca daca se depaseste deficitul trebuie acord politic si negocieri cu CE si FMI.

"Noi cerem ca ministrul Finantelor sa vina cu ceea ce il obliga legea, sa spuna care este impactul bugetar si cum il acopera, care sunt masurile pentru compensare, evaluarea fiecarei masuri de reducere si cum acopera cheltuielile", a precizat Gheorghe Ialomitianu, fost ministru al Finantelor.

El a spus ca, pana acum, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici nu a facut acest lucru.

Lider PNL, despre Codul Fiscal: Teodorovici cauta cifrele prin discoteci sau asteapta sa i le trimita Ponta din croaziera

Ialomitianu a aratat ca daca se va depasi deficitul bugetar trebuie un acord politic intre partide si negocieri Comisia Europeana si FMI pe aceasta tema.

Deputatul liberal a mai spus ca premierul Victor Ponta a lasat sa se inteleaga ca ar putea fi de acord cu reducerea TVA la doar 20%, in loc de 19%, la renuntarea taierii taxei pe combustibil si la cea pe constructii, acest lucru insemnand 5 miliarde lei in plus, fata de propunerile din Codul Fiscal.

"Faptul ca Victor Ponta a lasat sa se inteleaga ca ar putea fi de acord sa renunte la taierea taxelor pe stalp si de 7 eurocenti pe combustibil si la reducerea la 19% a TVA, acceptand 20%, inseamna ca lucreaza pompieristic si nu a pregatit implementarea aceste reduceri de taxe si impozite cuprinse in Codul fiscal", a spus Ialomitianu.

Ialomitianu a mai aratat ca, in opinia sa, reducerea TVA in doua trepte, intai la 20% si, la sfarsitul anului la 19%, nu ar rezolva poblema.

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a anuntat, vineri, pe Facebook, ca partidele parlamentare se vor intalni pe 20 august, in cadrul consultarilor privind reexaminarea Codului Fiscal, care urmeaza sa fie votat in sesiunea extraparlamentara programata sa inceapa pe 24 august.

PNL a batut palma cu UNPR: Ziua decisiva pentru Codul Fiscal

Parlamentul va fi convocat intr-o sesiune extraordinara in perioada 24-26 august pentru a discuta cererea presedintelui Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ialomiteanu Teodorovici impact cod fiscal, #consultari cod fiscal , #ministrul Finantelor
Comentarii
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
Nu-l speriati pe ratacitul Teodorovici caci nu mai merge la......