Prima reactie din USR la masurile anuntate de Teodorovici: Coalitia PSD-ALDE va distruge economia Romaniei

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 11:36
4290 citiri
Prima reactie din USR la masurile anuntate de Teodorovici: Coalitia PSD-ALDE va distruge economia Romaniei
Foto: Facebook/Claudiu Nasui

Deputatul Claudiu Nasui (USR) sustine ca majoritatea PSD-ALDE va distruge economia Romaniei, precizand ca asa-zisa "taxa pe lacomie" va fi suportata tot de populatie, iar Pilonul II de pensii va fi practic desfiintat, in timp ce companiile care au investit in Romania "plang", pentru ca modificarile din Codul Fiscal vor intra in vigoare in doua saptamani, afectand grav firmele.

"Pregatiti-va pentru o mare prabusire a bursei azi. Aceiasi politicieni care nu se mai opresc din a ne tot taxa (supra-accize pe carburanti si cresterea impozitarii muncii) si care recent si-au marit pensiile speciale si indemnizatiile vin acum cu noi taxe si impozite pe care va trebui sa le suportam tot noi.

Exact cum v-am spus acum o saptamana, ei explodeaza cheltuielile statului dupa care vin tot la noi sa ne ceara sa strangem cureaua", arata deputatul USR intr-o postare pe Facebook.

Deja s-a inregistrat o cadere masiva la Bursa de la Bucuresti, ca urmare a taxelor anuntate de Teodorovici

El spune ca asa-zisa taxa pe "lacomie" nu este o taxa pe lacomia Guvernului. "Taxa o vom platit tot noi. Se numeste asupra "lacomiei" in mod ipocrit ca sa fie inghitita mai usor de populatie.

De fapt, va fi o taxa pe care o vom vedea in comisioanele bancare si in dobanzile bancare. Vom primi mai putini bani pentru sumele pe care le economisim si vom plati mai scump creditele, deci tot romanii vor pierde", explica Nasui.

De asemenea, fondurile din Pilonul II se vor desfiinta si, astfel, statul va incasa tot CAS-ul pe care il platesc romanii. "Guvernul desfiinteaza de facto fondurile din Pilonul 2, pentru ca le face profitabilitatea imposibila si, in acelasi timp, le cere sa vina cu 800 de milioane de euro in plus ca sa mai existe in Romania.

O suma colosala pe care fondurile nu o vor da. In plus, 80% din romani au contribuit deja de 5 ani si isi vor putea retrage sumele din Pilonul 2, ceea ce va duce la retrageri masive si o prabusire bursiera de toata frumusetea.

De ce? Pentru ca, pentru a da acei bani, fondurile vor trebui sa vanda ce au, iar asta va prabusi indicii bursieri", avertizeaza deputatul USR.

Claudiu Nasui vorbeste si despre introducerea noii taxe pe Internet: "Practic, Guvernul vrea sa ingreuneze un serviciu care mergea bine in Romania. Atat de bine incat eram chiar dati de exemplu international. Acum vedem ca se introduce o noua taxa, peste toate cele care existau deja, de 3% pe cifra de afaceri! Acest lucru contravine chiar normelor europene".

"Plafonarea pretului gazelor inseamna oprirea imediata a tuturor investitiilor in extractia de gaze. Iar de asta cine va beneficia? Cei de la care importam gaze. Sa nu ne bucuram ca vom avea gaze ieftine. Vom avea gaze ieftine pe hartie. In practica, nu vom avea nimic ieftin", declara deputatul USR.

El subliniaza ca toate cresterile de taxe si impozite vor intra in vigoare in mai putin de doua saptamani de acum, de la 1 ianuarie.

"Va dati seama ce inseamna asta pentru o companie serioasa, care si-a facut deja bugete si planuri pentru anul urmator? Va dati seama in ce hal gonim investitorii cu aceste semnale? Cei care au investit in Romania acum plang.

Iar cei care au ales Ungaria, Bulgaria sau alte tari din jurul nostru rasufla usurati ca nu trebuie sa-si bata capul cu haosul acesta fiscal. In halul acesta ne-a adus PSD-ALDE", incheie deputatul USR.

Citeste integral declaratiile ministrului Teodorovici:

Guvernul introduce "taxa pe lacomie" la banci si anunta modificari la Pilonul II si la taxele pe viciu. Vor urma si alte masuri

Guvernul a anuntat, marti, ca va introduce, de la 1 ianuarie 2019, o "taxa pe lacomie" pe activele bancilor, acestea urmand sa fie taxate diferentiat, in functie de nivelul ROBOR la 3 si la 6 luni si spera sa obtina suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor.

Participantii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage inainte de termen pe baza de cerere, incepand de anul viitor, dupa minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere inainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a mai anuntat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

In plus, incepand de la 1 ianuarie 2019, ministrul a decis si o plafonare a pretului la gazele naturale la 68 lei/MWh. Masura se va aplica pana in 28 februarie 2022.

Citeste pe larg despre fiecare masura propusa prin OUG de Ministerul Finantelor:

Zeci de modificari fiscale si financiare de la 1 ianuarie 2019 - a fost publicat proiectul de OUG

Iata si reactia PNL dupa ce Guvernul a anuntat "taxa pe lacomie": Apel catre presedinte! Sa impiedicati adoptarea acestei OUG

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#modificari Cod Fiscal Teodorovici USR , #ministrul Finantelor