Senatul dezbate motiunea impotriva lui Teodorovici. Iata ce ii cer cetatenii

Luni, 06 Mai 2019, ora 08:37
3764 citiri
Senatul dezbate motiunea impotriva lui Teodorovici. Iata ce ii cer cetatenii
Foto: Arhiva Facebook/Eugen Teodorovici

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de luni, pentru dezbatere si vot, de la ora 16:00, motiunea simpla a USR si PNL la adresa ministrului Finantelor, intitulata "Eugen Teodorovici - romanii iti cer sa demisionezi!".

Dezbaterea si votul motiunii prin care Opozitia cere demisia lui Eugen Teodorovici au fost amanate la plenul din 15 aprilie.

In textul motiunii simple, cele doua partide de Opozitie motiveaza ca Eugen Teodorovici a dat destule dovezi de incompetenta, iar prezenta sa in continuare in fruntea Ministerului Finantelor Publice pune Romania intr-un pericol economic major si intr-o postura jenanta fata de partenerii nostri europeni si euroatlantici.

Este pentru prima oara cand vocea cetatenilor este auzita in Parlament, prin intermediul unei motiuni simple, demisia minstrului de Finante Eugen Teodorovici sa fie ceruta direct de romani, precizeaza reprezentantii USR, intr-un comunicat de presa.

Cererile societatii civile

Motiunea simpla este compusa din cererile societatii civile, potrivit sursei citate.

"Orlando fie nu intelege mecanismele unei economii de piata, fie nu vrea sa le inteleaga. Vreau sa inceteze experimentele de tip comunist in Romania si sa lase sa functioneze economia de tip concurential.

Prin masurile luate a reusit: cresterea inflatiei, cresterea cursului Ron/Euro, cresterea valorii ratelor la banca, destabilizarea bugetelor firmelor particulare. Daca nu are experienta in economia "adevarata", ii recomand sa lase slujba la stat si sa faca niste internship la firme particulare. Ar avea mult de invatat. Nu in ultimul rand: jos mana de pe Pilonul II de pensii", considera Veronica Toma, reprezentant al societatii civile.

"Imi doresc ca acest domn sa imi explice cum sa imi recuperez banii pe care i-am platit in plus la rata pentru casa mea. Imi doresc sa ne spuna prin ce minune de program personal reuseste sa traiasca cu 100 de euro pe luna.

Imi doresc sa stiu daca are vreo apasare ca mii de familii au venituri mai mici din cauza circuitelor lui neuronale incinse. Si, nu in ultimul rand, ii spun ca va ramane in istorie ca un repetent al celor 7 ani de acasa", spune Adriana Veres, conform comunicatului USR.

Vlad Ciobanu are o solicitare catre ministrul Finantelor si anume acesta ar vrea sa stie "ce 'plan' exista pentru cele 3 miliarde de euro abia imprumutate. Un ministru extrem de incompetent, care ia decizii dupa ureche, fara a avea cunostinte reale".

"Cu echivalentul in lei a 100 de euro umpleam un cos mare de supermarket in 2016. Painea mea preferata ajunsese sa coste 3 lei, acum e 7 lei, la TVA de 9%, ca atunci cand TVA era nediferentiat. Azi nu reusesc sa cumpar cu echivalentul unei sute de euro nici cat consumam intr-o saptamana.

Taxele locale au crescut cu cca 25%. Pretul combustibilului a sarit iar in tavan. In fiecare zi descopar ca a mai crescut pretul unui produs sau serviciu vital. Si Orlando ne minte ca pe cretini, ca face ce face ca sa scada preturile pentru populatie. Nu suntem cretini", conchide o alta reprezentanta a societatii civile, Dana Busuioc.

Ultima motiune simpla la adresa ministrului Eugen Teodorovici a fost votata la Camera Deputatilor, pe 20 martie. Deputatii au respins atunci motiunea intitulata "Lacomia pesedista submineaza economia nationala", prin care se cerea abrogarea OUG 114/2018.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#motiune demisie Teodorovici , #ministrul Finantelor