Teodorovici a gasit "rezolvarea" pentru ONG-uri: Cei 2% din impozit vor fi directionati pe 2-3 ani

Luni, 19 Februarie 2018, ora 14:47
6218 citiri
Teodorovici a gasit "rezolvarea" pentru ONG-uri: Cei 2% din impozit vor fi directionati pe 2-3 ani
Foto: Arhiva Facebook/Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a dat, luni, asigurari ca in aceasta saptamana va rezolva problema finantarii ONG-urilor cu procentul de 2% din impozit.

"Odata cu noul formular se rezolva problema ONG. Nu exista posibilitatea ca unele ONG-uri sa nu isi mai poata continua activitatea", a asigurat ministrul, citat de Digi24.

Persoanele care vor sa doneze 2% din impozitul pe venit vor putea face acest lucru pe 2-3 ani, in cazul in care nu doresc sa o faca an de an, a adaugat oficialul, fara sa dea detalii despre cum se va putea face asta.

Referitor la Declaratia 600, Teodorovici a precizat ca persoana va deveni asigurata la momentul depunerii formularului, si nu atunci cand face plata contributiilor.

Saptamana trecuta, ministrul a anuntat "o comasare de formulare pentru persoane fizice. Sunt cinci formulare de acest tip. Vom incerca o comasare la unul singur.

De asemenea, cei care au depus nu o sa mai depuna aceste formulare. In cazul in care sumele din formularul initial sunt mai mari ceea ce vor estima pe anul in curs, adica mergem pe estimare si nu pe ceea ce s-a realizat in 2017. Nu-si va pierde nimeni calitatea de asigurat, pentru ca suntem in termenul legal de la ultima plata si pana in prezent.

Am spus ca vom veni cu o ordonanta de urgenta exact inainte de cele 90 de zile, in asa fel incat nimeni sa nu-si piarda aceasta calitate de asigurat".

Citeste si Comisia de la Venetia a trimis o delegatie in Romania, dar nu pentru legile Justitiei: Cine e inamicul nr.1 al politicienilor

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Teodorovici declaratia 600 finantare ONG , #ministrul Finantelor