Teodorovici dezvaluie care sunt "oile negre" din Guvern: Sper ca vor fi luate niste decizii radicale

Joi, 23 Iulie 2015, ora 14:41
8903 citiri
Teodorovici dezvaluie care sunt "oile negre" din Guvern: Sper ca vor fi luate niste decizii radicale
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a transmis, joi, ca existe cateva ministere unde este nevoie de schimbari radicale.

"Luni sunt invitat la o discutie in PSD pe tema rectificarii bugetare, e normal (...). Nu am de gand sa pun bani in plus la ministerele care nu au avut pana acum o executie normala. Ministerul Transporturilor e cel mai bun exemplu, care are o situatie neplacuta: executia e destul de scazuta acolo, trebuie facut ceva radical. Sper ca Iulian Matache (ministrul Transporturilor - n.red.) sa ia niste decizii radicale", a explicat Teodorovici, la Realitatea Tv.

Dragnea i-a cerut lui Ponta sa prezinta rectificarea bugetara in PSD, inainte de a fi aprobata in Guvern

De asemenea, el a sustinut ca sunt necesare reforme atat la compania de drumuri, cat si la caile ferate. "Nu poti sa ai cei mai mari doi beneficiari de fonduri din Romania si sa fie executia oarecum lamentabila", a adaugat acesta.

Pe lista neagra se mai afla si Ministerul Dezvoltarii, care se confrunta cu o problema atipica. Teodorovici a precizat ca si acolo executia a fost slaba, insa a dat vina pe Curtea Conturi, pentru ca a blocat anumite proiecte.

"La nivel local a fost o problema, pentru ca au fost si niste neintelegeri cu Curtea de Conturi, o institutie ce trebuie reformata, (...) iar interpretarile din rapoartele de audit i-au pus pe colegii de la Dezvoltare intr-o situatie dificila, pentru ca lucrurile (constatate de Curtea de Conturi - n.red.) erau neadevarate, asa ca s-au intarziat proiectele la nivel local", a mentionat Teodorovici, care a adaugat faptul ca lucrurile se vor rezolva in partea a doua a anului, cand va exista o "explozie" a investitiilor.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, este cel care a anuntat, joi, ca ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, va prezenta proiectul de rectificare bugetara in fata membrilor PSD, inainte de a fi aprobat in Guvern.

Ponta anunta rectificarea bugetara: Mai multi sau mai putini bani? (Video)

Anterior, miercuri, premierul Victor Ponta a explicat, in cadrul sedintei saptamanale de Guvern, ca rectificarea bugetara de saptamana viitoare va fi una pozitiva.

"Marti, la rectificare, avem banii pentru dublarea alocatiilor si pentru toate celelalte lucruri adoptate de Parlament. Marti avem sedinta pentru rectificare. Nimeni nu pierde niciun leu, rectificarea e pozitiva. Avem mai multi bani decat s-a trecut in Legea Bugetului, vestea proasta e ca multi dintre dvs - si aici ma refer la institutii - nu ati reusit sa cheltuiti toti banii", a transmis atunci premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Teodorovici lista neagra ministere, #Teodorovici masuri Transporturi, #rectificare bugetara Teodorovici, #rectificare bugetara 2015 , #ministrul Finantelor
Comentarii
Poza Ernst
Ernst
rank 5
Oaia neagra este in primul rand urmaritul
Poza patrula
patrula
rank 5
ministerele nu si-au facut planul? Sa faca procese verbale de custo