Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tomac: Cele patru contestatii la inregistrarea Partidului Miscarea Populara sunt de forma

Joi, 22 August 2013, ora 20:56
1747 citiri
Tomac: Cele patru contestatii la inregistrarea Partidului Miscarea Populara sunt de forma

Deputatul Eugen Tomac, presedintele interimar al Partidului Miscarea Populara, a declarat, joi, ca cele patru contestatii depuse la tribunal fata de inregistrarea formatiunii sunt "de forma, nu de fond" si ca este increzator ca la urmatorul termen in instanta vor fi rezolvate aceste probleme.

"Procesul decurge firesc, exista patru contestatii, toate sunt de forma, nu de fond, suntem increzatori in actul de judecata si asteptam urmatorul termen ca sa fim cu actele in regula si sa putem continua constructia Partidului Miscarea Populara", a declarat Tomac.

Intrebat daca ia in calcul ca inregistrarea partidului sa fie tergiversata pe termen mai lung de contestatiile depuse la tribunal, Tomac a aratat ca nu vede de ce instanta ar trebui sa tina cont de astfel de lucruri atat timp cat actele necesare infiintarii partidului sunt intocmite corect.

Inregistrarea la Tribunalul Bucuresti a Partidului Miscarea Populara a fost amanata, joi, pana in 12 septembrie, dupa ce patru intervenienti in dosar au depus contestatii, invocand motive legate de sigla, denumirea si componenta formatiunii politice.

Tribunalul Bucuresti a luat joi in discutie cererea de acordare a personalitatii juridica Partidului Miscarea Populara, formulata in 23 iulie de Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Dragos Ciuparu, Adrian Papahagi si Cristian Petrescu.

In timpul judecarii actiunii de inregistrare a Partidului Miscarea Populara au depus contestatii in cauza patru intervenienti, respectiv Alianta Populara a Democratilor Europeni, Partidul Democrat Vox Populi Vox Dei, Asociatia de Revolutionari Phoenix din Constanta, dar si o persoana din Oradea.

Reprezentantii Asociatiei Phoenix au cerut instantei sa nu inregistreze Partidul Miscarea Populara pana ce judecatorul si procurorul nu lamuresc ce componenta are acest partid. Acestia au cerut sa fie pusi reprezentantii si membrii Partidului Miscarea Populara sa arate cartile de identitate, cartile de munca si sa spuna ce proiecte au.

Alianta Populara a Democratilor Europeni a aratat ca nu se poate inregistra Partidul Miscarea Populara pentru ca are aceeasi sigla electorala, respectiv un mar, cu cea a unui alt partid aflat in prezent in curs de infiintare, printr-o actiune la Tribunalul Bucuresti, respectiv Partidul Agricultorilor din Romania.

Ceilalti intervenienti au sustinut ca nu este distincta denumirea fata de cea a unui alt partid deja existent, respectiv Partidul Actiunea Populara, fondat de Emil Constantinescu. Acestia au aratat ca intre denumirile celor doua partide, respectiv "miscare" si "actiune", exista similitudini, conform definitiilor din dictionarul explicativ al limbii romane.

Intervenientul din Oradea a aratat in fata instantei ca nu este lamurita platforma program a Partidului Miscarea Populara.

Dupa declaratiile intervenientilor din aceasta cauza, procurorul si reprezentantii Partidului Miscarea Populara au cerut instantei acordarea unui nou termen, pentru lamurirea tuturor aspectelor semnalate.

Instanta a stabilit ca procesul sa fie reluat in 12 septembrie, iar fiecare intervenient in dosar sa plateasca o taxa judiciara de timbru ce va fi stabilita ulterior si care nu va depasi 320 de lei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#contestatii inscriere Miscarea Populara, #contestatii partid Miscarea Populara, #Tomac inscriere Miscarea Populara , #partidul Miscarea Populara