Tomac, despre vizita lui Ponta la Chisinau: Ati mintit si ati facut promisiuni (Video)

Miercuri, 28 August 2013, ora 14:55
1903 citiri
Tomac, despre vizita lui Ponta la Chisinau: Ati mintit si ati facut promisiuni (Video)
Foto: Guvernul Romaniei

Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara, il critica pe Victor Ponta ca a transformat vizita oficiala la Chisinau intr-un exercitiu de imagine lipsit de substanta. "Ati mintit si ati facut promisiuni", ii reproseaza Tomac premierului.

"In afara de un exercitiu de imagine prin vizita la Ungheni, unde ati constatat ca a inceput faza de implementare a proiectului privind crearea gazoductului Iasi- Ungheni, demarat la propunerea presedintelui Romaniei, n-ati anuntat nimic", ii reproseaza Eugen Tomac premierului, intr-o scrisoare deschisa remisa Ziare.com cu prilejul vizitei de doua zile pe care Victor Ponta a efectuat-o la Chisinau.

Printre criticile pe care i le aduce liderul PMP premierului se numara faptul ca a mers la Chisinau fara sa se consulte cu presedintele, nu a transmis niciun mesaj romanilor de dincolo de Prut si nici nu a anuntat ca sprijina reducerea taxelor consulare sau cresterea numarului de burse pentru elevi si studenti.

Presedintele FAB Romania: R. Moldova trebuie sa ofere mai mult bursierilor care se intorc acasa

"Romanii din R. Moldova asteptau sa anuntati ca TVR revine in casele basarabenilor. Ati spus din nou o minciuna, demonstrand ca nu cunoasteti deloc situatia TVR in R. Moldova si sustinand ca 'TVR 1 a avut un studiou la Chisinau care s-a inchis in perioada in care Partidul Comunist a fost la putere, iar acum acesta este unul dintre punctele cele mai importante pe ordinea de zi'. Va anunt, domnule premier, ca TVR nu a avut niciodata un studiou la Chisinau, dar el este necesar", mai sustine deputatul in scrisoarea deschisa, in care este criticat inclusiv faptul ca Institutul Cultural Roman nu are inca un sediu la Chisinau.

"In incheiere, va anunt ca o vizita la Chisinau a unui demnitar de rang inalt al statului roman trebuie sa includa o agenda consistenta. Observ ca nu v-a interesat decat o poza langa santierul de la Ungheni.

Sunteti primul premier al Romaniei care viziteaza Chisinaul, dar nu se intalneste, oficial, cu presedintele R. Moldova sau presedintele Parlamentului. Ati mintit si ati facut promisiuni. Iar acestea nu sunt fapte, sunt vorbe, domnule Ponta", conchide Eugen Tomac.

C.B.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Tomac Ponta vizita Chisinau, #Tomac TVR Chisinau, #Tomac Ponta intalnire Timofti , #partidul Miscarea Populara