Ziare.com

Tomac (PMP) cere demisia ministrului Culturii: Ii umileste pe romani

Duminica, 15 Iulie 2018, ora 14:22

   

Tomac (PMP) cere demisia ministrului Culturii: Ii umileste pe romani
Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Eugen Tomac, solicita demisia ministrului Culturii, George Ivascu, pe motiv ca "majoritatea toxica PSD-ALDE a ingropat definitiv si irevocabil Centenarul".

Acesta se arata deranjat de faptul ca evenimentele legate de Centenar sunt lipsite de transparenta, iar criteriile de selectie a acestora nu au fost niciodata facute publice.

Eugen Tomac a postat, duminica, un mesaj pe Facebook in care solocita demisia ministrului Culturii, George Ivascu, intitulat "DEMISIA! Ministrul Culturii ii umileste pe romani".

"Majoritatea toxica PSD-ALDE a ingropat definitiv si irevocabil Centenarul. Guvernul Dancila are cu totul alte preocupari in anul care marcheaza 100 de ani de constituire a Romaniei Mari. Din cauza unei guvernari total iresponsabile, am ratat sarbatorirea celui mai important eveniment din istoria romanilor.

Desi partidul nostru a facut numeroase apeluri la mobilizarea si implicarea intregii societati romanesti in celebrarea maretului act istoric, Executivul PSD-ALDE a dovedit o totala ignoranta fata de romanii din tara si din afara", isi incepe Tomac mesajul de pe Facebook.

Potrivit acestuia, "intr-un dispret fara margini, Ministerul Culturii, cel responsabil pentru organizarea Centenarului, deruleaza evenimentele dedicate acestei sarbatori, intr-o neinteleasa lipsa de transparenta si de comunicare cu societatea".

"Fara un minim de promovare a acestei mari sarbatori, romanii nu se pot simti mandri de marile realizari ale inaintasilor nostri care au dus la indeplinirea obiectivului de veacuri al romanilor: Marea Unire. Ministerul Culturii isi manifesta indolenta si dispretul total fata de Parlament.

Ca deputat al Romaniei, am adresat, inca din luna martie, mai multe interpelari si o intrebare legate de desfasurarea evenimentelor privind Centenarul. Nu am primit niciun raspuns. Ori este vorba de o incalcare grava a comunicarii intre intstitutii in termenele legale prevazute ori exista motive pentru a ascunde felul in care sunt cheltuiti banii destinati manifestarilor prilejuite de Centenar", mai scrie Tomac.

Acesta explica faptul ca, intr-o interpelare adresa ministrului Culturii in data de 21.03.2018, a solicitat informatii publice legate de criteriile care au stat la baza selectarii proiectelor ce au primit bani pentru organizarea unor evenimente dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire, precum si calendarul evenimentelor.

"Doresc detalii de la minister in acest sens, mai ales ca sunt finantate unele proiecte care nu prea au legatura cu actul din 1918, cum ar fi Festivalul Cerbul de Aur sau Centrul de Excelenta NATO pentru Protectia Mediului. Ministerul de resort s-a acoperit, insa, de o mare tacere, poate complice cu unele adevaruri care stau ascunse in sertarele din luxoasa cladire de pe malul Dambovitei. Exista un mare mister legat de modul in care au fost selectate proiectele Centenarului, iar lipsa prezentarii criteriilor de selectie, creeaza suspiciuni in privinta resurselor alocate", mai spus Tomac.

De asemenea, acesta sustine ca, intr-o alta intrebare adresata ministrului George Ivascu, pe 16.05.2018, a cerut detalii referitoare la situatia proiectului "Muzeul Virtual al Unirii", care trebuia sa fie functional din luna aprilie, dar "nici astazi nu se stie nimic de soarta lui".

"De altfel, mai toate propunerile de finantare sunt in mare intarziere si asa trece pe langa noi un mare prilej de a aduce un omagiu inaintasilor nostri care au creat Unirea. Avem bani (bugetul pentru Centenar a fost votat de la inceputul anului), dar incapacitatea manageriala si iresponsabila a guvernantilor vor duce la imposibilitatea de a-i folosi pentru celebrarea Marii Uniri de acum 100 de ani. Demisia, domnule Ministru Ivascu! Plecati si recunoasteti ca sunteti cel mai slab ministru al Cuturii din istoria acestei tari!", isi incheie mesajul presedintele PMP.Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1920 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dragostea de neam și țară...

Nu-i dirijată de legi sau instrucțiuni nătange venite dinafară...

Dacă cineva-și iubește cu adevărat glia străbună, vatra părintească și colbul de pe drumurile copilăriei de odinioară, nu așteaptă nicio comandă, fie ea și politică, să acționeze in semn de respect pentru moștenirea lăsată de bunii și străbunii noștri, cu sudoarea frunții lor și sangele vărsat intru perenitatea neamului, graiului și vetrei strămoșești. Fiecare ROMÂN poate arbora, nesilit de nimeni, in curtea sa un falnic tricolor și poate acționa astfel pașnic, cuviincios și cu mult respect față de tot ceea ce ce inseamnă valorile noastre ancestrale din Carpați.

Cu de la sine putere, fără să-i mane cineva de la spate, deoarece acum au mijloace de locomoție mult mai variate și mai rapide ca acum o sută de ani, Romanii pot pune singuri la dispoziția tuturora un tren special pentru ca oricine vrea să poată pleca gratuit din București spre Chișinău, sambăta, și să se intoarcă duminica seara. Condiția să fie imbrăcați numai in straie naționale romanești. Deasemeni, pot pune un alt tren la dispoziția fraților noștri din Moldova, care să vină din Chișinău spre București, tot sambăta, și să se intoarcă a doua zi seara. Și, asta, pană la 1 decembrie de Ziua Națională a Romaniei. De fiecare dată să se petreacă romanește și cu HORĂ MARE așa cum stă bine-n zi de sărbătoare... Cazarea să fie bineanțeles gratuită și nu din banii guvernului. Iubitorii de neam și țară pot face acest efort pentru retrăirea momentelor istorice de căpătai a neamului romanesc. Arginții n-au nicio valore dacă omenia și dragostea de neam și țară dispare.

Prin urmare, cred că ar fi mai nimerit să acționăm intr-o astfel de direcție decat inlocuirea unei "momai la canepă" cu alta. Ce ziceți, domnule Tomac, Vă prindeți pentru o astfel de manifestare populară săptămanală in acest an aniversar al Marii Uniri de la 1918 ?

Scriu aceste randuri fiindcă vă apreciez după ce v-am citit, mai demult, articolul privind masacrul de la Fantana Albă. Cu stimă!

S-auzim numai de bine,
Ariana din Carpați

 

Pentru commentatrice de mai sus...

Mi s-au luat peste 500 de puncte.
Nu mă dau bătută că am aproape două milioane rezervă!...
S-auzim numai de bine,
Ariana din Carpați

 

G. Ivascu este una din lichelele care si-au vandut onoarea mafiei,

pentru 30 de arginti!
In orice caz anul centenarului a fost ratat prin atmosfera sufocanta a luptei populatiei cu mafia infractorilor infiltrati in parlament,guvern etc.
Ce fel de centenar putem avea cand lupta oamenilor cinstiti a fost canalizata pentru apararea legii,statului de drept si independentei justitiei?
Ce putem astepta de la dragnea si toti slugoii care au o singura preocupare:salvarea de puscaria bine meritata a jefuitorilor averii nationale?
Numai pentru aceasta tradare si coruptii vor trebui trasi la raspundere aspru!Teo

 

N-a prea avut ce sa vanda.

Intotdeauna si el si consoarta au fost doi pup_in_c_isti.Se bucurau si sa fie vazuti mergand pe strada pe langa cineva care, cumva le-ar fi adus un beneficiu, chiar si de imagine.Greata!!

 

Eu cred ca si domnul Christian Preda

a ingropat centenarul cu meditatia si comparatia de 3 parale Veorica - Klaus.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor