Un deputat PMP va fi exclus din partid pentru ca a votat la motiune. Tomac: A avut un comportament de maidanez politic

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 09:11
5351 citiri
Un deputat PMP va fi exclus din partid pentru ca a votat la motiune. Tomac: A avut un comportament de maidanez politic
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Presedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, joi searta, intr-o conferinta de presa la Zalau, ca deputatul de Salaj Liviu Balint a avut "comportament de maidanez politic", tranzactionandu-si votul pentru motiunea de cenzura si, de aceea, va fi exclus din partid.

Tomac l-a acuzat pe Balint ca si-a negociat votul la motiune pentru ca sotia sa sa primeasca sefia Ambulantei Salaj.

"Sunt organizatii in Miscare Populara care au obtinut zeci de mii de voturi si pentru ca sistemul actual de alegeri parlamentare este cel pe care-l stim, unii dintre colegii mei care au obtinut 25.000 de voturi, 17.000 de voturi, 21.000 de voturi n-au intrat in Parlament. In schimb, au intrat mai multi colegi de buna calitate care au inteles menirea pe care o au si au inteles si efortul pe care l-a facut partidul in competitia de anul trecut. (...)

Insa ceea ce s-a intamplat ieri (miercuri - n.red.), ne-a lasat un gust amar, pentru ca un coleg de-al nostru, pana ieri presedinte al organizatiei judetene Salaj, a decis un lucru inacceptabil in politica, si anume sa spuna ca mandatul este al lui si va face ce crede domnia sa, dupa cum ii dicteaza constiinta, desi politic noi am luat o decizie foarte clara ca nu ne bagam in jocul PSD", a spus Tomac, citat de salajeanul.ro.

Presedintele executiv al PMP a afirmat ca "Balint a avut un comportament de maidanez politic, crezand ca mandatul pe care i l-a dat partidul poate face ce vrea cu el".

"Poate face ce vrea, dar nu in acest partid. Noi credem ca politica se face cu buna credinta si cu respect fata de cetateni, cu respect fata de colegi, cu angajamente politice ferme, asa ca am luat decizia de a-l exclude din partid si asa vom proceda de fiecare data cand un coleg de-al nostru va crede ca a venit de-acasa cu functia in sac.

Nu exista asa ceva. In politica este nevoie de echipa, este nevoie de atitudine politica si de responsabilitate politica. Nu se poate sa tratezi cu atata iresponsabilitate un efort comun facut de un partid tanar, sa pretinzi ca nu intelegi de ce este vorba", a declarat Eugen Tomac.

Totodata, presedintele executiv al PMP s-a aratat increzator ca membrii PMP Salaj vor intelege ce a facut deputatul Liviu Balint si vor ramane uniti la nivelul organizatiei judetene.

Presedintele executiv al PMP a mai spus ca il asteapta pe Liviu Balint, daca este barbat asa cum i-a spus, sa mearga luni la grupul parlamentar cu demisia din functia de parlamentar si sa lase locul urmatorului de pe lista, pentru ca mandatul nu este al lui, ci al partidului.

Totodata, Eugen Tomac a spus ca va urmari daca ceea ce se vehiculeaza in mediul public este adevarat, ca Liviu Balint si-a negociat votul pentru ca sotia sa sa primeasca sefia Ambulantei Salaj.

Deputatului Liviu Balint i s-a retras calitatea de membru si sefia organizatiei PMP Salaj. In locul lui, pana la urmatoarea sedinta a forului de conducere in care se va stabili noul presedinte interimar al organizatiei salajene, va conduce partidul prim-vicepresedintele Fekete Carol.

PMP stabilise sa se se prezinte la dezbaterea si votul motiunii de cenzura, dar sa nu voteze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#deputat PMP exclus partid, #deputat PMP motiune cenzura , #partidul Miscarea Populara