Eugen Tomac propune PNL, USR si PLUS o alianta anti-Badalau pentru alegerile locale

Sambata, 30 Noiembrie 2019, ora 15:57
3987 citiri
Eugen Tomac propune PNL, USR si PLUS o alianta anti-Badalau pentru alegerile locale
Foto: Arhiva Facebook/Eugen Tomac

Presedintele PMP, Eugen Tomac, le propune liderilor PNL - Ludovic Orban, USR - Dan Barna si PLUS - Dacian Ciolos ca prima alianta de centru-dreapta, in vederea alegerilor locale, intre formatiunile lor sa fie infiintata in judetul Giurgiu pentru "a invinge PSD in toate localitatile si la Consiliul Judetean, astfel incat Niculae Badalau sa nu mai obtina nicio functie de reprezentare publica".

Eugen Tomac afirma, intr-o scrisoare deschisa catre Ludovic Orban, prim-ministru si presedintele PNL, Dan Barna, deputat si presedintele USR, si Dacian Ciolos, europarlamentar si presedintele PLUS, ca, din respect pentru milioanele de romani care muncesc in Uniunea Europeana pentru a oferi familiilor lor de acasa un trai mai bun, au datoria de a-i sanctiona sever, nu doar la nivel declarativ, ci si prin actiunile politice, pe cei care dovedesc un dispret profund fata de Diaspora romaneasca.

"Declaratiile incalificabile ale lui Niculae Badalau, presedinte PSD Giurgiu si vicepresedinte la nivel national al partidului, despre romancele plecate in strainatate, ne obliga sa facem corp comun pentru a trimite personaje de acest gen la lada de gunoi a istoriei. De aceea, propunerea PMP pentru liderii celorlalte partide de centru - dreapta este sa initiem prima noastra alianta politica, in perspectiva alegerilor locale, la nivelul judetului Giurgiu, cu scopul de a invinge PSD in toate localitatile si la Consiliul Judetean, astfel incat Niculae Badalau sa nu mai obtina nicio functie de reprezentare publica", arata Tomac.

El spune ca exista situatii, "cum este cea a derapajelor baronului rosu de Giurgiu, care ne obliga sa renuntam la calculele politice individuale si sa actionam unitar".

"Constituirea primei aliante intre partidele noastre in judetul Giurgiu pentru eliminarea din viata politica a lui Niculae Badalau reprezinta un gest de reparatie a onoarei romanilor cinstiti si harnici care muncesc in strainatate, cei mai importanti contributori la bugetul national, care au indraznit sa voteze pentru schimbarea in bine a Romaniei", mai spune Tomac.

Senatorul PSD Nicolae Badalau a spus, vineri, comentand intentia de a creste numarul de parlamentari pentru diaspora, ca doar 700.000 au domiciliul legal in strainatate, restul, pana la 3-5 milioane cat se vehiculeaza fiind "fetele alea de le duc astia".

Badalau a vorbit, vineri, intr-o conferinta de presa la Giurgiu, despre rezultatele alegerilor, despre guvernarea PNL, dar si despre propunerea care vizeaza majorarea numarului de parlamentari pentru diaspora.

"Acuma e discutia pe cate locuri dam in diaspora. Am avut discutia si la Parlament: daca vreti sa puneti pe listele partidlui din diaspora, cine nu va lasa? Asa cum sunt ele astazi, nu putem sa marim numarul de parlamentari. E clar ca daca marim numarul si cer 15 - ei au 700.000 de oameni avem care au domiciliu, pasapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul pana la 3-5 milioane, ca se vehiculeaza tot felul, sunt fetele alea de le duc astia. Eu stiu..nu ilegal...si vor sa li se calculeze posturile de parlamentari pe toti care banuiesc ei ca sunt acolo", a spus Badalau, in jurul minutului 46 al inregistrarii.

Badalau a facut referire si la filmarea din 2018 cand a participat la o petrecere la care, pe ritmul unei manele, i s-a facut o dedicatie cu un mesaj jigitor pentru diaspora.

"Stirea falsa care s-a tot promovat, vizavi de stirea cu medodia care a devenit hit national si probabil si international. De tot mi-o pun mie. Eu n-am participat acolo, n-am dat, de fapt am luat, dar...", a mai spus Badalau.

Acesta s-a aratat deranjat de aceste asocieri, intrucat sustine ca nu are nicio problema cu diaspora.

"E destul de deranjant ca nu am nicio problema cu diaspora, am rude, am prieteni care-s afara si cred ca povestea asta ar trebui sa inceteze", a mai spus Badalau.

Deputatul USR Claudiu Prisenl a publicat, in august 2018, pe contul sau de Facebook un clip video in care sustine ca apare senatorul PSD Niculae Badalau, alaturi de un lautar, care canta "sa vina diaspora, ca noi ne p***m pe ea". Potrivit clipului video, melodia este dedicata PSD si senatorului. Badalau a declarat pentru News.ro ca el nu canta pentru ca nu este lautar si dezaproba asemenea atitudini.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat ca respinge afirmatiile facute de Niculae Badalau referitoare la romanii din diaspora, spunand ca acest "derapaj" nu trebuie "sa angajeze Partidul Social Democrat in ansamblul sau". El a spus ca Badalau "a constientizat exprimarea nefericita" si o regreta. "Atrag atentia tuturor membrilor ca partidul a intrat intr-o perioada de reconstructie, iar astfel de afirmatii nu pot fi tolerate!", a sustinut Ciolacu.

Organizatia Judeteana PSD Brasov cere excluderea din partid a lui Nicolae Badalau, dupa afirmatiile acestuia legate de romanii din stranatate. "Consideram ca incalificabile declaratiile facute de Nicolae Badalau si nu sustinem un astfel de limbaj la adresa cetatenilor romani din strainatate. (...) PSD nu se va putea reforma cu adevarat atat timp cat astfel de derapaje sunt acceptate", spun reprezentantii PSD Brasov.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Tomac propune alianta antiBadalau locale Giurgiu , #stiri Eugen Tomac
Comentarii