Presedintele Miscarii Populare: Basescu a fost suspendat in baza unui dosar de presa

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 14:23
3957 citiri
Presedintele Miscarii Populare: Basescu a fost suspendat in baza unui dosar de presa
Foto: B1 Tv

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a declarat duminica, la implinirea unui an de la referendumul pentru demiterea presedintelui, ca Traian Basescu a fost suspendat in baza unui dosar de presa, format doar din declaratii ale acestuia.

"Imaginea Romaniei s-a construit cu foarte mare efort in ultimii ani, iar in cateva zile, credibilitatea Romaniei a fost facuta tandari de majoritatea USL", a spus Tomac, duminica dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa.

Acesta a explicat ca "efectele suspendarii le simtim si acum", facand ulterior referire si la "socialisti".

"Socialistii au facut ce stiu mai bine, sa distruga statul roman. Sunt cunoscuti pentru acest lucru pentru ca, daca in anii '90 Iliescu vroia sa le demonstreze romanilor ca democratia se construieste cu secera si ciocanul, asa cum a invatat la Moscova, urmasul sau Ponta impreuna cu Antonescu au incercat sa demonstreze romanilor cum pot sa distruga statul de drept si sa puna in pericol democratia", a declarat deputatul.

Rezultat Referendum 2012 Vot zdrobitor impotriva lui Basescu. BEC: referendumul invalidat. USL contesta

Acesta a numit actiunile USL din vara anului 2012 "un plan criminal pentru a da o lovitura crunta stratului de drept" si "un dezmat al USL".

"Nu a existat si nu a fost invocat niciun articol din Constitutie, pe care presedintele Romaniei sa il fi incalcat atunci. Practic, seful statului a fost suspendat din functie in baza unui dosar de presa, tot ce a fost invocat atunci au fost declaratii de presa ale presedintelui si nicidecum nu a fost precizat vreun articol de Constitutie pe care seful statului sa-l fi incalcat.

(...) Procedura de suspendare a sefului statului a trezit critici si reactii in cancelariile prezidentiale, nemaivazute pana atunci la adresa Romaniei", a mai afirmat Eugen Tomac.

Referendum pentru demiterea lui Traian Basescu - filmul zilei, minut cu minut

Nu in ultimul rand, presedintele Miscarii Populare considera ca lovitura de stat de anul trecut ne costa in continuare: "Nu stim cand vom scapa de MCV, pentru ca este o consecinta directa a acestei iresponsabilitati pe care USL a facut-o anul trecut".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Eugen Tomac referendum demitere presedinte, #un an referendum demitere presedinte, #Tomac suspendare Basescu , #stiri Eugen Tomac