Secretar de stat: Rizea si-a inscenat scandalul amenintarii cu moartea

Luni, 12 Martie 2012, ora 16:33
3638 citiri
Secretar de stat: Rizea si-a inscenat scandalul amenintarii cu moartea

Secretarul de stat de la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Eugen Tomac, a raspuns acuzatiilor sefului PSD Diaspora, Cristian Rizea, care spusese ca a fost amenintat cu moartea, in Spania, la o conferinta, de varul lui William Branza, liderul PDL Diaspora.

"Scandalul domnul Rizea si l-a inscenat", a precizat Tomac, pentru Ziare.com, povestind apoi cum s-au desfasurat evenimentele.

"Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni a organizat 6 conferinte 'Sanse egale pentru o Europa unita', in Italia si Spania. La evenimentul de la Barcelona, domnul Rizea a fost invitat ca membru in comisia pentru Romanii de Pretutindeni. A avut un comportament nedemn, vorbea pe langa subiect, neintrebat. Noi nu l-am mai invitat la evenimentul de la Madrid, dar a venit neinvitat, cu aceleasi intrigi si a incercat sa perturbe intreaga actiune. Apoi, la pranz, a venit cu anuntul ca a fost amenintat cu moartea".

Tomac mai spune ca Rizea nu doar ca a chemat politia, dar a insistat ca oamenii legii din Spania sa-i legitimeze pe absolut toti participantii la conferinta romanilor din diaspora.

"E regretabil ca domnul Rizea a insistat ca politia sa ramana pe toata durata conferintei. Am vazut scene incredibile, in care domnul senator Viorel Badea (PDL) ii cerea sa inceteze, iar domnul Rizea solicita ca politia sa-i legitimeze pe toti participantii la conferinta. Domnul Badea ii spunea ca e afectata imaginea Romania, dar domnul Rizea a spus ca nu il intereseaza imaginea Romaniei, ci doar imaginea sa", a mai spus secretarul de stat.

"Ne-a socat pe toti", a conchis Tomac.

Rizea (PSD) spune ca a fost amenintat cu moartea de varul lui Branza (PDL)

Seful PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea, a acuzat faptul ca Daniel Ionita, varul presedintelui PDL Diaspora, William Branza, l-a amenintat cu moartea, dupa ce a tinut sa participe la o conferinta organizata chiar de democrat-liberali.

"Organizatorii deja binecunoscutelor intalniri PDL din Diaspora, puse sub emblema conferintei 'Sanse egale pentru o Europa unita', au fost atat de deranjati de prezenta presedintelui PSD Diaspora, Cristian Rizea, singurul reprezentant al Opozitiei, incat au recurs la violenta, ceva de necrezut ca ar putea sa se intample in secolul 21 intr-o capitala europeana, in timpul unei dezbateri!

In timp ce a luat cuvantul la conferinta de azi, total neadecvat temei intalnirii, dl. Ionita a mentionat cum ca eu am dezvaluit public acum un an de zile la o emisiune TV, ca el si varul lui au desfasurat afaceri ilegale cu Posta Romana din Castellon. Impins probabil de niste nervi greu de controlat, a urmarit exact momentul cand am ramas singur (lucru usor de observat pe camerele de supraveghere ale hotelului unde a avut loc conferinta), Daniel Ionita, impreuna cu inca un individ, m-a agresat verbal, apoi m-a impins si brutalizat, ca mai apoi sa ma ameninte cu moartea daca mai mentionez vreodata de afacerile lor (ale sale si ale varului William Branza) in mod public", a precizat Rizea, intr-un comunicat de presa trimis de PSD.

Rizea, personaj controversat

Cristian Rizea a mai fost implicat in mai multe scandaluri, printre care si in unul pe care l-a facut in sala de judecata, intr-un caz in care era acuzat ca si-a insusit ilegal 300.000 de euro.

"Esti un cretin! Toti de la Agentie sunteti! O sa vina cretinul ala de Georgescu (secretarul general al ANI) in genunchi la mine! Sa ramana pe drumuri si in genunchi sa vina la mine!", i-ar fi spus Rizea unui martor.

Pesedistul nu s-a oprit si a continuat circul: "Ce ranjesti la mine? In curand, nu o sa mai ranjesti deloc. Si Georgescu la fel. O sa vedeti voi! Va dau in scris!". A urmat inca o iesire nervoasa, dupa care pesedistul a fost invitat sa paraseasca sala.

A izbucnit in plans si, la iesirea din sala, le-a transmis inspectorilor ANI: "F...u-va-n..., o sa vedeti voi, sclavilor! Va f..e Basescu si va place!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tomac Rizea inscenat scandal, #Rizea inscenat scandal moarte , #stiri Eugen Tomac