Romtelecom, in razboi cu TVR din cauza EURO 2012

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 21:15
3471 citiri
Romtelecom, in razboi cu TVR din cauza EURO 2012

Dupa ce Societatea Romana de Televiziune (SRTV) a anuntat, vineri, rezilierea contractului cu DolceSport si a interzis postului sa mai transmita meciuri de la Euro 2012, Romtelecom, proprietarul televiziunii sportive, a inceput un adevarat razboi cu postul public.

Intr-un comunicat de presa cei de la Romtelecom acuza abuzul facut de SRTV vineri dupa-masa si ameninta cu folosirea "tuturor mijloacelor legale".

"Ca urmare a deciziei TVR, emisa astazi, 15 iunie 2012, de interzicere a difuzarii meciurilor din Euro 2012 de catre Romtelecom, compania face urmatoarele precizari punctuale referitor la ambele facturi mentionate in notificarea TVR:

- Factura pentru suma de 550.000 Euro fara TVA (cu scadenta in data de 10 iunie 2012) la care se face referire in notificarea transmisa de TVR nu a fost achitata pana in prezent de Romtelecom deoarece factura corecta, aferenta sumei, a parvenit companiei in dupa-amiaza zilei de astazi, 15 iunie 2012.

- Mentionam ca, anterior, TVR a trimis catre Romtelecom o factura gresita pentru suma sus-mentionata. In acest context, Romtelecom a fost nevoita sa solicite refacerea facturii, care, in forma ei corecta, a parvenit companiei abia astazi, dupa cum am mentionat mai sus.

- In ceea ce priveste a doua suma mentionata de TVR, cea in valoare de 500.000 Euro, fara TVA, aceasta a fost achitata de Romtelecom, fara a primi niciun fel de obiectii sau nemultumiri din partea TVR. Conform contractului, TVR poate solicita doar penalitati de intarziere pentru cele 17 zile. Este important de mentionat ca aceasta suma reprezenta o plata in avans pentru transmiterea competitiilor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, din luna iulie.

Consideram ca decizia TVR de a interzice difuzarea competitiilor este abuziva, respectiv de a intrerupe semnalul de transmisiune in aceeasi zi in care factura refacuta a fost transmisa si receptionata de Romtelecom.

Astfel, Romtelecom isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-si proteja interesele in acest caz.

Vrem sa asiguram opinia publica de bunele intentii ale Romtelecom. Compania este pregatita sa plateasca aceasta factura luni, 18 iunie. In plus, pentru a-si demonstra buna credinta, Romtelecom isi exprima disponibilitatea de a renegocia contractul cu TVR astfel incat ambele canale sa transmita meciurile simultan pentru ca intreg publicul din Romania sa aiba acces la acest continut.

De asemenea, dorim sa subliniem inca o data faptul ca prin achizitionarea acestor drepturi, compania Romtelecom a intentionat sa le ofere clientilor sai continut de calitate, in exclusivitate, folosind oportunitatea oferita de TVR prin scoaterea, in mod public, spre vanzare a o serie de drepturi de difuzare a unor competitii sportive.

Dorim sa cerem scuze clientilor companiei pentru orice posibile neplaceri care ar putea rezulta din cauze independente de companie", se arata intr-un comunicat al Romtelecom remis Ziare.com.

Noul director general al TVR, Sorin Calin Cristea, a anuntat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca televiziunea publica a rupt contractul cu Dolce Sport deoarece n-au fost platite la timp ratele din contract.

"Interzicem postului Dolce Sport sa mai transmita meciuri de la EURO 2012, pentru ca termenele de plata au fost depasite", a fost reactia lui Cristea.

TVR le-a interzis celor de la Dolce Sport sa mai transmita meciuri de la EURO 2012

7 meciuri de la EURO 2012 a transmis Dolce in direct:

1. Germania - Portugalia (293 mii telespectatori)

2. Franta - Anglia (235 mii telespectatori)

3. Rusia - Cehia (217 mii telespectatori)

4. Danemarca - Portugalia (180 mii telespectatori)

5. Grecia - Cehia (179 mii telespectatori)

6. Irlanda - Croatia (115 mii telespectatori)

7. Italia - Croatia (? telespectatori)

EURO 2012 are loc in perioada 8 iunie - 1 iulie si toate meciurile de la acest turneu final vor fi transmise in direct de site-ul Ziare.com.

M.D.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dolce interzis Euro 2012, #meciuri Euro 2012 DolceSport, #Romtelecom razboi TVR Euro 2012 , #meciuri
Comentarii