Cand fotbalul frumos face fotbalul urat

Marti, 03 Iulie 2012, ora 11:01
4135 citiri
Cand fotbalul frumos face fotbalul urat
foto: daylife.com

Fara indoiala, Spania e cea mai buna nationala a momentului si una dintre cele mai bune din istoria fotbalui. Dar e si una dintre cele mai plictisitoare echipe.

Sase partide au disputat ibericii la Campionatul European din Polonia si Ucraina, una mai putin spectaculoasa ca cealalta.

Au inceput in grupe cu o remiza urata contra Italiei, au continuat cu o victorie categorica in fata modestei nationale a Irlandei si au incheiat cu un succes greu in fata Croatiei. La fel de lipsit de spectaculozitate a fost si sfertul cu Franta, dar si semifinala cu Portugalia.

Si-am ajuns la finala, una in care multi sperau sa nu-i mai vada din nou pe Casillas si compania. In ultimul act al EURO 2012, spaniolii au inscris de patru ori si au doborat cateva recorduri, insa finalista Italia a fost mai mult sub lumina reflectoarelor decat campioana.

S-a vorbit si inca se vorbeste de oboseala italienilor si de tactica putin inspirata aleasa de Prandelli, de nebuniile lui Balotelli, precum si de ghinionul accidentarilor din tabara Squadrei Azzura. In timp ce Spania produce mai multa liniste decat laude.

Nici macar bucuria de la sfarsitul finalei n-a fost una demna de un turneu final european!

La fel si audientele: TVR a avut doar 1.644.000 de telespectatori, cu peste 400.000 mai putin fata de finala din 2008.

Iubitorii fotbalului s-au plictisit de nationala lui Del Bosque, vor altceva. S-au plictisit de aceiasi jucatori ascultatori, care nu calca niciodata pe bec si care nu ies din ordinul antrenorului. S-au plictisit de neterminatele pase si golurile marcate doar din interiorul careului...

Si uite asa pasele de geniu ale lui Xavi sau driblingurile fine ale lui Iniesta nu mai sunt apreciate de microbisti, ba chiar au devenit realizari banale, trecute fara sa fie observate.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Spania castigat EURO 2012, #Spania campioana europeana , #stiri EURO 2012