Dezvaluiri incendiare in scandalul TVR - EURO 2012: "Au facut ciordeli"

Marti, 12 Iunie 2012, ora 14:09
9032 citiri
Dezvaluiri incendiare in scandalul TVR - EURO 2012: "Au facut ciordeli"

Contractul dintre TVR si Dolce Sport, prin care televiziunea romana a sublicentiat unele meciuri de la EURO 2012 si alte evenimente sportive internationale, e denuntat public de reprezentantul salariatilor SRTV in Consiliul de Administratie (CA) al TVR, Sorin Burtea.

Acesta cere Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sa intervina si sa pedepseasca vinovatii.

Capul miscarii prin care TVR a sublicentiat meciurile de la EURO 2012 si multe probe de la Olimpiada ar fi jurnalistul Cosmin Cernat, conform lui Burtea.

"Cernat, care a plecat, cu ani in urma, din TVR tocmai din furatul de meciuri, a fost readus, printr-un concurs de imprejurari, de Rodica Culcer (fosta sefa a Departamentului Emisiuni Informative si Sport - n.red.). Acum doua luni, fara niciun concurs despre care sa stie cineva, Cernat a numit-o pe fina lui, Daniela Enachescu (sotia directorului Dolce Sport, Vlad Enachescu - n.red.), redactor-sef la transmisiuni, iar ea se afla in contract si in contact direct cu tot ceea ce se intampla cu oricare televiziune, inclusiv cu postul TV condus de sotul ei (Dolce Sport - n.red.)", a tunat Burtea pentru Ziarul Ring.

"Deci Lazescu si fostul lui adjunct, Dan Radu, au pus lupul stapan la oi si au fost complici la toata lucrarea pe sub mana! Am cerut din start ca niciun contract propus de Cernat sa nu fie aprobat pana nu va fi prezentat Consiliului de Administratie in forma scrisa finala. Cum sa aprobi un contract pe care nu-l vezi? Au facut ciordeli Lazescu, Dan Radu si Cernat, sa plateasca! Si cum subinchiriaza TVR meciuri de la Euro 2012 catre Dolce Sport cand televiziunea publica plateste grosul si difuzeaza doar spalaturi, daca la mijloc nu e ciordeala? Vreau sa cer contractul la DNA", a continuat Burtea.

TVR, in pierdere

Conform unor surse media, contractul dintre TVR si Dolce Sport e cu atat mai dubios cand sunt observate sumele de bani pe care au fost sublicentiate meciurile.

Se pare ca TVR a platit 9 milioane de euro pentru a cumpara drepturile TV pentru EURO 2012, iar sublicentierea acestora catre Dolce Sport i-ar fi adus televiziunii publice inapoi in conturi doar 2-3 milioane de euro, in conditiile in care ambele televiziuni transmit in direct acelasi numar de meciuri!

Astfel, Dolce a pus mana pe EURO 2012 cu 2-3 milioane de euro, in timp ce TVR a platit 6-7 milioane de euro pentru turneul final european ce are loc in aceste zile in Polonia si Ucraina!

In faza grupelor Campionatului European de fotbal 2012, TVR transmite in direct doar jumatate din meciuri, restul putand fi vizionate pe Dolce Sport. Incepand cu faza sferturilor, meciurile vor putea fi urmarite in direct atat pe TVR, cat si pe Dolce Sport.

De asemenea, la Olimpiada se va intampla la fel, iar contractul semnat de cele doua parti prevede si Campionatul Mondial de fotbal din 2014, ce va fi organizat de Brazilia.

EURO 2012: TVR le-a dat inca o lovitura microbistilor romani

Toate meciurile de la EURO 2012 pot fi vizionate in direct pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#EURO 2012 scandal TVR, #TVR sublicentiat EURO 2012, #TVR scandal Dolce Sport , #stiri EURO 2012