EURO 2012 face victime in TVR: Cosmin Cernat si-a dat demisia!

Marti, 03 Iulie 2012, ora 15:40
4472 citiri
EURO 2012 face victime in TVR: Cosmin Cernat si-a dat demisia!

Cosmin Cernat a demisionat din functia de director al Departamentului Sport din cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport.

"Am decis sa demisionez. Dupa saptamani intregi, in care o parte a presei, extrem de tabloidizata, a considerat ca trebuie sa ridice piatra (mai degraba cataroaie) si sa arunce, intr-un excercitiu de o frenezie diabolica, vecin cu schizofrenia, in institutii si oameni, am decis sa ma retrag din televiziunea publica", a spus Cernat pentru paginademedia.ro.

"Mi se pare incredibil, cum intr-o perioada in care TVR se afla practic in faliment, lumea vorbeste de un contract care a adus televiziunii publice milioane de euro, dar si meciuri de Liga 1 si nimeni nu sopteste o vorba sau scrie un rand despre zecile de milioane de euro platite de TVR , adica de voi cei care platiti taxa, care va puteti constitui oricand in audiori publici", a continuat acesta.

Cernat e considerat a fi principalul vinovat pentru ca aproape jumatate din meciurile programate in grupele EURO 2012 n-au fost transmise in direct de TVR, ci de Dolce Sport.

Fostul director al Departamentului Sport din cadrul TVR e acuzat ca a cedat pe o suma modica meciuri de la EURO 2012 catre prietenul sau Vlad Enachescu, directorul general al Dolce Sport.

"Mi se pare uluitor, cum dupa luni de zile, diversi membri din Consiliul de Adminstratie al TVR continua sa ma acuze sau sa ma intrebe despre contracte, cand exista consemnata in stenograme informarea departamentului sport despre ambele contracte! Casa de avocatura care a facut consultanta juridica, pentru aceste contracte a lucrat si pentru alte angajamente anterioare ale TVR si nu a fost solicitata de Departamentul Sport. Anexa "pitita" e aprobata de UEFA, sosita de la EBU si trimisa tot atunci catre Romtelecom. Si in vechiul, dar si in actualul CA. Contractul cu RTC nu a fost ascuns de nimeni, niciodata! El exista, in copie, la cabinetul presedintelui, la Directia Economica, dar si la Departamentul Sport", a mai precizat Cernat.

EURO 2012 a fost transmis in direct la TV in Romania de TVR 1 si Dolce Sport.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cosmin Cernat demisie TVR, #TVR Cernat drepturi EURO2012 , #stiri EURO 2012