EURO 2012: Presa olandeza terfeleste "Portocala mecanica"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 18 Iunie 2012, ora 09:38
4169 citiri
EURO 2012: Presa olandeza terfeleste "Portocala mecanica"
Foto: Daylife

Presa din Olanda a criticat in termeni foarte duri prestatia echipei nationale de la Euro 2012.

Jurnalistii batavi au fost socati de eliminarea echipei lor inca din faza grupelor, cu trei infrangeri din trei meciuri jucate.

"Fara a castiga macar un punct, echipa nationala a Olandei a parasit cu coada intre picioare Campionatul European din Polonia si Ucraina", noteaza cei de la De Telegraaf, care continua:

"Pentru echipa noastra este prima eliminare din faza grupelor unui turneu final de la Euro 1980. In Polonia si Ucraina, semnele bune au aparut inca de la inceput, Olanda pierzand meciurile cu Danemarca si Germania."

Editorii de la Parool au fost si mai duri in relatarea eliminarii nationalei lui van Marwijk.

"Noua echipa a Olandei pleaca pe usa din dos.

Olandezii au cautat in zadar, duminica seara, o iesire de urgenta care sa le asigure calificarea in sferturi. Au pierdut meritat in fata Portugaliei, parasind turneul final din grupe, pentru prima data in 32 de ani.

Trei meciuri, trei infrangeri, zero puncte. Putine pot fi spuse despre prestatia finalistei ultimei Cupe Mondiale la turneul final din Polonia si Ucraina."

Cei de la Volkskrant au incercat sa caute vinovatii pentru aceasta contraperfomanta in articolul intitulat "Cine sunt cei 11 invinsi?"

Ziaristii au facut un top al erorilor care au condus la aceasta ratare. Din clasament nu lipsesc medicul nationalei, care nu i-a putut pune pe picioare pe jucatori dupa un sezon lung si obositor la echipele de club, ofiterul de presa, directorul federatiei olandeze de fotbal si oficialul care s-a ocupat de cazarea echipei.

Binenteles ca nu puteau lipsi fotbalistii, fiind nominalizati Johnny Heitinga, Gregory van der Wiel, Mark van Bommel, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar si Robin van Persie.

Principalul vinovat este, in viziunea olandezilor, selectionerul Bert van Marwijk, antrenor "cu putina imaginatie, fara curaj si care se agata cu disperare de rezultatul de la Cupa Mondiala din Africa de Sud."

EURO 2012: Portugalia, in sferturi. Olanda, eliminata

Olanda a pierdut, duminica seara, si ultimul joc din Grupa B de la Euro 2012, scor 1-2 cu Portugalia, "Portocala mecanica" parasind competitia fara a acumula macar un punct!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Olanda eliminata EURO 2012, #presa Olanda Euro 2012, #Olanda Portugalia Euro 2012 rezultat , #stiri EURO 2012