EURO 2012: Victoria Spaniei, in presa internationala

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 02 Iulie 2012, ora 07:20
4434 citiri
EURO 2012: Victoria Spaniei, in presa internationala

Presa internationala a relatat pe larg, asa cum era de asteptat, victoria uriasa a nationalei Spaniei din finala Euro 2012, scor 4-0 cu Italia.

Daca ibericii au fost cei mai incantati, nu s-au lasat mai prejos la capitolul laude nici ziaristii din Franta, Anglia sau Germania.

"Tricampeones!", a titrat As. "Spania a cucerit cel de-al treilea titlu european din palmares si a devenit prima selectionata din istoria fotbalului care leaga trei titluri majore consecutive, intrand in legenda. In finala au invins Italia dupa ce au practicat cel mai bun joc de la turneul final. Au marcat Silva, Alba, Torres si Mata", mai precizeaza sursa citata.

"Multumim, multumim, multumim", au scris si cei de la Marca, incantati de performanta nationalei lor: "Selectionata Spaniei a trecut de Italia in finala Euro 2012 si a pus din nou 'batranul continent' la picioarele sale, completand in acelasi timp o tripleta istorica dupa ce aa castigat consecutiv Euro 2008, Cupa Mondiala 2010 si Euro 2012. Echipa lui Del Bosque a fost net superioara rivalei din ultimul act al turneului."

"Tricampeones!!", a fost titlul si in Mundo Deportivo, cotidianul catalan subliniind importanta Barcelonei in victoria istorica de la Kiev: "Spania este prima nationala care castiga consecutiv titlurile de la Euro, Cupa Mondiala si, din nou, Euro. Un succes colosal al celei mai bune generatii spaniole din istorie. Italia a cedat in fata golurilor marcate de Silvam Alba, Torres si Mata, dar si in fata fotbalului extraordinar made in Barcelona."

Catalanii de la Sport au fost la fel de incantati, titrand, pe prima pagina, "Regii fotbalului, regii Europei". "Selectionata spaniola a avut o intalnire cu istoria si a fost punctuala. Cu mai putin efort decat se asteptau, baietii lui Del Bosque au cucerit al doilea Campionat European consecutiv."

Nu numai Spania este cuprinsa de entuziasm, ci si Anglia. "Threeva Espana" a titrat The Sun, incercand un joc de cuvinte intre "three" - trei trofee consecutive ale Spaniei - si "viva".

"Pur si simplu, cei mai buni: Silva, Alba, Torres si Mata au condus Spania catre o victorie istorica, 4-0 cu Italia, oamenii lui Del Bosque cucerind al treilea trofeu consecutiv", au notat si cei de la Daily Mail.

"Istoria se scrie in spaniola. Spania a castigat Euro 2012 dupa ce a trecut fara probleme de Italia in finala de la Kiev. La Roja a intrat in istoria fotbalului cu o 'tripla' inedita, Euro - Cupa Mondiala - Euro", au scris francezii de la L'Equipe.

Nemtii nu s-au lasat mai prejos, Kicker notand "2008, 2010, 2012 - Hattrick Spania!"

Spania umileste Italia si castiga EURO 2012

Spania a castigat Campionatul European pentru a doua oara consecutiv dupa ce a umilit Italia in finala de la Kiev, scor 4-0.

Dupa ce au eliminat oarecum surprinzator Germania in semifinale, italienii au fost spulberati in ultimul act de Spania, in finala cu cea mai mare diferenta de scor din istoria Campionatului European.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Spania Italia Euro 2012 rezultat, #Spania victorie Euro 2012, #Spania EURO 2012, #presa Spania Euro 2012 , #stiri EURO 2012