UEFA: EURO 2012 ar putea fi amanat!

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 19:07
4280 citiri
UEFA: EURO 2012 ar putea fi amanat!

O eventuala suspendare a meciurilor de la Campionatul European de fotbal in Ucraina, coorganizatoare alaturi de Polonia, ar conduce inevitabil la amanarea competitiei, sustine directorul UEFA, Martin Kallen.

In cazul in care Euro-2012 nu se va putea desfasura in Ucraina "ar exista o singura posibilitate: amanarea turneului pentru alt an", conform lui Kallen.

Kallen sustine ca UEFA monitorizeaza situatia din Ucraina zilnic si deocamdata nu exista motive pentru a se schimba ceva. "Daca situatia devine prea periculoasa, atunci turneul nu va avea loc. Organizam o sarbatoare a fotbalului, nimic altceva", a spus Kallen.

El a respins posibilitatea ca meciurile programate in Ucraina sa se dispute in Germania, apreciind ca un astfel de transfer "nu se poate realiza in asa de putin timp".

O serie de voci au solicitat vineri, in Uniunea Europeana (UE), organizatorilor Campionatului European de fotbal in Ucraina si Polonia sa acorde atentie cazului opozantei ucrainene Iulia Timosenko, insa UEFA a aparat competitia de la Kiev. Presedintele UEFA, Michel Platini, a aparat desfasurarea Euro-2012 in Ucraina, in pofida criticilor cu privire la problemele de democratie din aceasta tara.

Timosenko, in varsta de 51 de ani, a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere. Ea sufera de dureri la spate, iar la sfarsitul saptamanii trecute a intrat in greva foamei pentru a denunta ceea ce, in opinia sa, constituie o razbunare personala din partea presedintelui Viktor Ianukovici, ales in 2010, si pentru a protesta fata de "reprimarea politica" si violentelor la care a fost suspusa in inchsioare.

Merkel va boicota Euro 2012 daca Timosenko nu este eliberata

EURO 2012 e programat in perioada 8 iunie - 1 iulie, in Polonia si Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#EURO 2012 amanat, #Iulia Timosenko amanat EURO , #stiri EURO 2012