Avancronica preliminarii Euro 2016: Calculele calificarii din cea mai nebuna grupa

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 17:28
5014 citiri
Avancronica preliminarii Euro 2016: Calculele calificarii din cea mai nebuna grupa
Foto: UEFA

Doua mari echipe nationale din Europa, Turcia si Olanda, spera sa prinda in extremis biletele pentru Euro 2016 dupa ultimele meciuri din Grupa A.

La inceputul preliminariilor nimeni nu si-ar fi imaginat la Turcia si, mai ales, Olanda, vor ajunge ca in ultima etapa sa se dueleze de la distanta pentru locul al treilea, cel care asigura macar calificarea la baraj.

Cu toate acestea, cele doua nationale se afla in aceasta situatie, iar de lupta lor depinde si soarta vecinilor ungururi, care vor afla marti seara daca se califica direct la Euro sau daca vor juca meciurile de baraj.

Iata cum arata clasamentul Grupei A inaintea ultimelor partide:

1. Islanda 20 puncte

2. Cehia 19 puncte

______________________

3. Turcia 15 puncte

4. Olanda 13 puncte

5. Letonia 5 puncte

6. Kazakhstan 2 puncte

In ultima etapa a preliminariilor se vor disputa urmatoarele meciuri: Letonia - Kazakhstan, Olanda - Cehia si Turcia - Islanda.

Ecuatia calificarii este destul de simpla. Islanda si Cehia si-au asigurat deja primele doua pozitii in grupa si calificarea directa la Euro.

Turcia are nevoie de cel putin o remiza cu Islanda pentru a-si securiza pozitia a treia si, implicit, calificarea la baraj. Turcii vor trage insa tare pentru victorie pentru a strange puncte in speranta ca vor merge si ei direct la turneul final din Franta, cel mai bun loc 3 din toate grupele avand asigurata calificarea directa.

Olanda este obligata sa invinga Cehia si ramane sa spere ca Islanda isi va confirma statutul de lider al grupei si va invinge Turcia.

Maghiarii, locul 3 in Grupa F, din care a facut parte si Romania, sunt si ei interesati de rezultatele din Grupa A.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Clasamentul pentru cel mai bun loc trei, cel care merge direct la Euro, se face anulandu-se rezultatele cu ultima clasata din grupa. Pentru a depasi Turcia, in cazul in care Turan si colegii sai se impun, ungurii au nevoie ca Letonia sa nu piarda disputa cu Kazahstanul.

Meciurile din preliminariile Euro 2016 vor fi transmise in format LIVE Score pe site-ul Ziare.com incepand cu ora 21:45.

M.D.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#euro 2016 preliminarii, #Euro 2016 echipe calificate, #Euro 2016 preliminarii avancronica , #grupe