Hagi si-a depasit conditia de "rege". Sefii Federatiei n-au ajuns inca la cea de functionari

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 27 Iunie 2016, ora 07:29
8347 citiri
Hagi si-a depasit conditia de "rege". Sefii Federatiei n-au ajuns inca la cea de functionari

Eliminarea nationalei Romaniei de la Capionatul European, dupa ce s-a facut de ras in cea mai usoara grupa din Franta, a repus pe tapet un conflict care a ars mocnit in ultimul an, cel dintre Gheorghe Hagi, pe de o parte, si conducerea Federatiei Romane de Fotbal, de cealalta.

Disputa dintre cele doua parti tine de la alegerile din urma cu aproape doi ani si jumatate, insa pare mai veche. Va amintiti, poate, ca una dintre primele mutari strategice ale lui Razvan Burleanu in calitate de presedinte al FRF a fost sa il atace pe Hagi. Iar acesta nu a ramas dator, ajungandu-se astfel la un mic razboi al declaratiilor.

Conflictul s-a reaprins dupa Euro, atunci cand fostul mare fotbalist roman a atacat conducerea Federatiei, reprosand in termeni duri prestatia "tricolorilor" de la turneul final. De aceasta data nu i-a mai raspuns Burleanu, care nici macar nu si-a cerut scuze pentru rusinea de la Euro, ci consilierul sau, fostul jurnalist Andrei Vochin.

Au existat si exista voci care spun ca Hagi nu are dreptul sa atace nationala, ca ar trebui sa ia exemplu de la marii fotbalisti care, in diferite momente dificile pentru ei, au refuzat sa loveasca in prima reprezentativa desi, poate, aveau tot dreptul s-o faca.

Da, Gica Hagi este liderul "Generatiei de Aur", este "regele" fotbalului romanesc si, din acest punct de vedere, ar fi trebuit sa se abtina, oricat de dureros ar fi pentru el sa vada actuala nationala.

Insa Hagi mai este si singurul investitor adevarat din fotbalul romanesc. Gica este singurul om de afaceri care a investit zeci de milioane de euro intr-un proiect pe termen lung, care se dovedeste deja a fi unul de succes. Iar din acest punct de vedere, Hagi si-a depasit cu mult conditia de "rege" si are tot dreptul sa analizeze critic nationala si Federatia.

Nu au dreptul sa ridice privirea din pamant sefii FRF, cei care dupa mai bine de doi ani de mandat nu au reusit sa ajunga nici macar la nivelul unor functionari.

Mandatul lui Razvan Burleanu este caracterizat pana acum prin schimbarea contractelor. Acordurile din timpul lui Mircea Sandu, fara indoiala destul de multe nu tocmai avantajoase pentru FRF, au fost reziliate si inlocuite cu altele, fara indoiala nici ele tocmai avantajoase pentru FRF. In plus, mai avem proiectul fantezist al "centrelor" federale, despre care se stie doar ca vor inghiti foarte multi bani, nu insa si cum vor functiona si pe ce jucatori se vor baza.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Iar atunci cand este intrebat despre lipsa de realizari, "noul Mircea Sandu" al fotbalului romanesc are acelasi text, sustinand ca este in fruntea Federatiei de "numai doi ani", de parca doi ani de zile ar fi doua saptamani!

Avem, asadar, in aceasta balanta care ar trebui sa ne ajute sa vedem lucrurile mai clar cele doua parti. De parte este Hagi, fostul mare fotbalist, fostul selectioner care a ratat calificarea la Mondiale dupa barajul cu Slovenia, antrenorul care a castigat o Cupa a Turciei si care a facut din Viitorul echipa de cupe europene, investitorul care si-a riscat inclusiv propriii bani intr-un proiect ambitios in fotbalul romanesc, in timp ce de cealalta parte se afla echipa de conducere a FRF, echipa care in "numai doi ani" a reusit doar sa schimbe cateva contracte pe bani multi si sa iasa in evidenta cu deplasari exasperant de lungi, rasplatite cu diurne corespunzatoare.

Punand cele doua parti in balanta, din punctul meu de vedere Gica Hagi are tot dreptul sa critice, mai ales ca are si argumente in favoarea sa. Iar cei de la FRF, daca ar fi avut putina demnitate si putin mai multa rusine, pastrand privirea in pamant, si-ar fi cerut scuze si ar fi demarat proiecte de sprijinire a investitiilor adevarate in fotbal. Incepand chiar cu aceasta a lui Hagi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Hagi conflict FRF, #Hagi FRF nationala Romania, #Romania nationala rezultate Euro 2016 , #grupe