EURO 2016: UEFA a anuntat cele mai frumoase 10 goluri (Video)

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 09:05
7771 citiri
EURO 2016: UEFA a anuntat cele mai frumoase 10 goluri (Video)
Foto: Facebook/ UEFA EURO 2016

UEFA a anuntat, joi, lista celor mai frumoase 10 goluri de la EURO 2016, la cateva zile dupa incheierea turneului.

Printre acestea se numara si cel marcat in finala turneului, Portugalia - Franta, scor 1-0. De asemenea, un alt campion european, Cristiano Ronaldo, este singurul care este prezent cu doua goluri in acest top.

Topul a fost realizat de observatorii tehnici ai UEFA, care au ales reusitele favorite, se arata pe site-ul forului european.

Golul elvetianului Xherdan Shaqiri, din optimile de finala contra Poloniei, a fost desemnat cel mai frumos al turneului. Reusita a fost una din foarfeca, de la 16 metri.

In top, pe locul 3, este prezent si golul francezului Dimitri Payet din meciul de deschidere contra Romaniei.

Jucatorii din Top 10 sunt doi portughezi (trei goluri), doi francezi, doi belgieni si cate un elvetian, galez si slovac. Ungaria este singura nationala impotriva careia au fost marcate doua goluri prezente in acest clasament.

Iata cele mai frumoase 10 goluri:

1. Xherdan Shaqiri (Elvetia - Polonia, optimi)

2. Hal Robson-Kanu (Tara Galilor - Belgia, sferturi)

3. Dimitri Payet (Franta - Romania, grupe)

4. Marek Hamsik (Slovacia - Rusia, grupe)

5. Cristiano Ronaldo (Portugalia - Ungaria, grupe)

6. Eder (Portugalia - Franta, finala)

7. Antoine Griezmann (Franta - Islanda, sferturi)

8. Cristiano Ronaldo (Portugalia - Tara Galilor, semifinale)

9. Eden Hazard (Belgia - Ungaria, optimi)

10. Romelu Lukaku (Belgia - Irlanda, grupe)

Puteti urmari cele 10 goluri AICI

Printre cei 13 observatori tehnici se numara Alex Ferguson, David Moyes, Savo Milosevici, Gareth Southgate si Alain Giresse, comisia fiind condusa de Ionut Lupescu.

Dupa ce, miercuri, fanii au desemnat golul maghiarului Zoltan Gera, din meciul din grupe contra Portugaliei, cel mai frumos al turneului, Lupescu a facut cateva precizari.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

"Cu siguranta vedem de ce fanilor le-a placut golul lui Zoltan Gera impotriva Portugaliei, dar a ratat la limita (prezenta in top - n.red.), cand observatorii tehnici au ales cele 10 goluri.

Am ales dintr-o lista de 26, inclusiv voleul lui Gera. (...) Am luat in calcul multe lucruri, inclusiv gradul de dificultate al executiei si importanta golului. (...) Golul lui Xherdan Shaqiri a fost minunat si unul dintre cele mai spectaculoase momente ale EURO 2016", a spus Ioan Lupescu.

Iata si clasamentul final al golgheterilor

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#top 10 goluri EURO 2016, #UEFA top 10 goluri EURO , #meciuri